Doctrines türkçesi Doctrines nedir
Doctrines ingilizcede ne demek, Doctrines nerede nasıl kullanılır?
Esoteric doctrines : Kabala.
Doctrine of descent : Evrim teorisi.
Doctrine of descent theory of evolution : Evrim kuramı. Ortamın etkisi altında, türlerin ağır ağır değişmesi kuramı.
Doctrine of equality : Bütün insanların eşit yaratıldığı temel düşüncesine dayanan, yetenekleri geliştirmek yolunda herkese eşit olanaklar sağlanması ve eğitimde bireysel ayrımların göz önünde tutulması gerektiğini savunan öğreti. Eşitlik öğretisi.
Doctrine of interest : Rousseau ve pestalozzi'nin düşüncelerine dayanarak herbart'ın geliştirdiği, sonradan dewey'nin de savunduğu ve gerek ders konularının seçiminde, gerekse öğretim yöntemlerinin saptanmasında öğrenci ilgilerine önem verilmesi gerektiğini ileri süren bir görüş. İlgi öğretisi.
Christian doctrine : Hıristiyan dininin öğretileri. Hıristiyan doktrini.
Clausewitzian doctrine : Clausewitz savaş kuramı.
Drago doctrine : Drago doktrini. Borçlu devletin borcunu ödeyemediği durumlarda zorlayıcı önlemler uygulanması veya borçlu devletin topraklarının işgal edilme hakkının bulunmadığını ifade eden ve 1902 yılında arjantin dışişleri bakanı louis m. drago tarafından ileri sürülen uluslararası bir hukuk görüşü. Drago öğretisi.
Monomorphism doctrine : Monomorfizm doktrini. Mikroorganizmaların morfolojik ve fizyolojik olarak sabit bir yapı gösterdiğinin ileri sürüldüğü doktrin.
Carter doctrine : Carter doktrini. Abd'nin eski başkanlarından jimmy carter tarafından kurulmuş olan ve basra körfezi'ndeki bir saldırı durumunun birleşik devletler çıkarlarına bir saldırı olarak görüleceğini içeren politika (1991 yılındaki ırak savaşı'nın dayanağı).
İngilizce Doctrines Türkçe anlamı, Doctrines eş anlamlısı
Sözcükler, direkt olarak Doctrines ile ilgili eş anlamlı kelimeler olmayabilir. Kelime anlamı benzer olan sözcükler olabilirler.
Multiculturalism : Çok kültürlülük. Çokkültürlülük. Multikültürellik. İki veya daha fazla kültürün başarılı biçimde birleştirilmesi.
Prescriptivism : Kuralcılık.
Descriptivism : Betimleyicilik. Betimsellik.
Unilateralism : Tek taraflılık. Bağımsız dış politika. Tek taraflı politika uğraşı veya desteği. Tekbaşınacılık. Ülkelerin kendi dış ilişkilerini diğer ülkelerin müdahaleleri olmaksızın bağımsız bir şekilde ele alıp yönetmeleri gerektiğini ifade eden doktrin. Tek yanlılık.
Gymnosophy : Jimnosofi.
Internationalism : Enternasyonalizm. Uluslararasıcılık. Uluslararası teşkilat.
Ism : -izm. Meslek. İzm. -cilik.
Phenomenology : Fenomen bilim. Fenomenoloji. Olguculuk. Olgu bilim. Olaybilim. Görüngübilim.
Animism : Cancılık. Animatizm. Canlıcılık. E. b. tylor'un (1832-1917), dinin gelişimini açıklamaya yönelik kuramında birinci basamak olan ve yalnızca insanların değil, bitkilerin, nesnelerin ve doğal belirtilerin de canları olduğu tasarımlanan dinsel dünya görüşü (bu görüş bugün artık budunbilimde geçerli sayılmamaktadır), a. bk. cancılık öncesi. Animizm. Canruhçuluk. E.b. tylor'un dinin gelişimini açıklamaya yönelik kuramında birinci basamak olan ve yalnızca insanların değil bitkilerin, nesnelerin ve doğal belirtilerin de canları olduğu tasarımlanan dinsel dünya görüşü, bk. din. krş. doğalcılık, tapıncakçılık, atasoyculuk, kutgüç, canlandırdırmacılık.
Passivism : Barışçılık. Pasifizm.
Doctrines synonyms : ethicism, contextualism, irridentism, secular humanism, reincarnationism, philosophical theory, divine right of kings, girondism, philosophical system, presentism, establishmentism, antiestablishmentarianism, religious doctrine, antiestablishmentism, pacificism, states' rights, kabbalism, nuclear deterrence, theological doctrine, establishmentarianism, philosophical doctrine, church doctrine, doxy, policy, irredentism, keynotes, animalism, sect, school of thought, credo, basis, gospel, churching.
Doctrines zıt anlamlı kelimeler, Doctrines kelime anlamı
Unbelief : İnançsızlık. İmansızlık.
Imitation : Yansılama. Uyma. Benzetme. Sahte. Bir markanın özdeşini yapma. Belli bir örneğe benzetilerek farklı bir marka adıyla üretilen mal veya eşya. Yapma. Yapay. Taklit eser. Suni.
Pluralism : Çokçuluk. Çoğulculuk. Çoğul olma. Bir toplumsal yapıyı oluşturan eş ağırlıklı öğelerden her birinin yerine ve duruma göre öteki öğeleri ve tüm toplumsal yapıyı belirleyebileceği görüşü. Pluralizm. Sosyoloji, uluslararası ilişkiler alanlarında kullanılır. Birden fazla makamı olma (din). Çoğulluk. Toplum yaşamında birbirine eşit ve birbirine indirgenemeyen birden çok ilkenin, alanın, gerçeklik biçiminin var olmasını savunan görüş. toplumbilimde: tarihin, olayların rastgele akışından başka birşey olmadığını, bu yüzden de toplumsal gelişimin nesnel yasalarının bulunup açıklanamıyacağını savunan tutum. Plüralizm.
Doctrines antonyms : internationalism, multiculturalism, formalism, nationalism, monism.
Bu kısımda Doctrines kelimesinin türkçesi nedir? ingilizcede Doctrines ne demek? gibi ya da benzeri soruları üye olmadan pratik olarak hemen sorabilir, daha sonra kısaca ingilizce Doctrines anlamı, açılımı ya da türkçe kelime anlamı hakkında bilgiler verebilir veya dilerseniz Doctrines ile ilgili cümleler sözler yazılar ile ingilizce türkçe çeviri sözlük anlamları paylaşabilir, diğer web sitelerinden de birçok kaynaklar sunabilirsiniz. Spam veya çok kısa yazılan mesajlar yayınlanmayacaktır.