Karaisalı nedir, Karaisalı ne demek

Karaisalı; Dil bilgisi yönünden Türkçe'de özel olarak kullanılır.

  • Adana iline bağlı ilçelerden biri

Gezilecek görülecek bir yer, şehir olarak tanımı:

İçel ili, merkez belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. İçel ilinde, Bozyazı belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.

Karaisalı hakkında bilgiler

Karaisalı, Adana'nın bir ilçesidir.

İlçe 2006 yılında merkeze bağlanmıştır. Geneli ormanlık olan ilçenin şehir gürültüsünden uzak sakin bir havası vardır.

Karaisalı anlamı, kısaca tanımı:

Adana : Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

İlçe : Yönetim bakımından yurt bölümlemesinde ilden sonra gelen bölüm, kaymakamlık, kaza.

Merkez : Biçim, tarz. Bir işin yoğun olarak yapıldığı yer. Bir bölgenin veya kuruluşun yönetim yeri. Bir kapalı eğrinin veya bazı çokgenlerde köşegenlerin kesişme noktası. Belirli bir yerin ortası. Bir dairenin veya bir küre yüzeyinin her noktasından aynı uzaklıkta bulunan iç nokta, özek. Polis karakolu. Bir işin öğretildiği yer.

Genel : Bir genelleme sonucunda elde edilen. Bir şeye veya bir kimseye özgü olmayıp onun bütün benzerlerini içine alan, umumi. Herkesin yararlanabileceği (yer, nesne). Yetkisi ve sorumluluğu çok olan. Ayrıntıları göz önüne alınmayarak bütünü bakımından ele alınan.

 

Ormanlık : Ormanı çok olan, ormanla kaplı veya orman gibi olan (yer).

Şehir : Nüfusunun çoğu ticaret, sanayi, hizmet veya yönetimle ilgili işlerle uğraşan, genellikle tarımsal etkinliklerin olmadığı yerleşim alanı, kent, site.

Uzak : Yakın olmayan yer. Ayrı, birbiriyle yakın ilgisi olmayan. Eli, gücü veya hükmü yetişmez. Gidilmesi çok süren, çok ötelerde bulunan, ırak, yakın karşıtı. Arada çok zaman bulunan. İhtimali az olan.

Havas : İleri gelenler, seçkinler. Kendilerini halktan ayrı ve üstün sayan, kendilerinde bir tür ayrıcalık gören kimseler, avam karşıtı. Nitelikler, özellikler. Duyumlar, duygular.

Bağlı : Bir bağ ile tutturulmuş olan. Bir kimseye, bir düşünceye, bir hatıraya saygı, aşk vb. duygularla bağlanan, sadık, tutkun. Sınırlanmış, sınırlı. Bir kuruluşun yetkisi altında bulunan. Halk inanışına göre, büyü etkisiyle cinsel güçten yoksun edilmiş (erkek). Gerçekleşmesi bir şartı gerektiren, vabeste. Kapatılmış olan, kapalı.

Biri : Bilinmeyen bir kimse. Bir tanesi.