Milli güvenlik nedir, Milli güvenlik ne demek

  • Devletin her türlü dış ve iç tehditlere karşı korunma

"Milli güvenlik" ile ilgili cümle

  • "... yetkili merci ... millî güvenlik gereklerinin ihlal edilmesi ... hâlinde belirli bir toplantı ve gösteri yürüyüşünü yasaklayabilir." - Anayasa

Milli güvenlik hakkında bilgiler

Millî güvenlik, ulus milletin, vatan topraklarının, milli kurumlar, değerler ve çıkarların tüm askeri, siyasi, diplomatik ve ekonomik imkânlar kullanılarak iç ve dış tehditlerden korunumunu ifade eden genel bir topyekün savunma ve tehdit önleme kavramıdır. Kararlı ve istikrarlı bir anayurt güvenliği sağlanabilmesi için birçok ülke tarafından uygulanan genel stratejiler arasında.

ile benzeri uygulamalar sıralanabilir.

Millî güvenliğin sağlanmasından ve silahlı kuvvetlerin yurt savunmasına hazırlanmasından TBMM'ye karşı Bakanlar Kurulu sorumludur.

Devletin millî güvenlik siyasetinin belirlenmesi ve uygulanması ile ilgili kararlar alınması ve gerekli koordinasyonun sağlanması konusunda Bakanlar Kurulu'na görüş bildirmek üzere kurulmuştur. Kurul; Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Millî Savunma Bakanı, İçişleri ve Dışişleri Bakanları, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile Jandarma Genel Komutanı'ndan oluşmuştur. Millî Güvenlik Kurulu'nun gündemi Cumhurbaşkanı tarafından düzenlenir.

 

Milli güvenlik tanımı, anlamı:

Devlet : Bu tüzel varlığın yönetim organları. Talih. Toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlık. Büyüklük, mevki. Mutluluk.

Tehdit : Gözdağı.

Milli : Mil içeren.

Güvenlik : Toplum yaşamında yasal düzenin aksamadan yürütülmesi, kişilerin korkusuzca yaşayabilmesi durumu, emniyet.

Güvenli : Güven verici, emniyetli, emin.

Güven : Korku, çekinme ve kuşku duymadan inanma ve bağlanma duygusu, itimat. Yüreklilik, cesaret.

Türlü : Çeşitli sebzelerle pişirilen yemek. Çok çeşitli özellikleri olan, çeşit çeşit, muhtelif.

Korunma : Korunmak işi.

Ulus : Millet. Bartın iline bağlı ilçelerden biri.

Millet : Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğu, ulus. Bir yerde bulunan kimselerin bütünü, herkes. Benzer özellikleri olan topluluk.

Vatan : Yurt.

Toprak : Kara. Yer kabuğunun bu bölümünden yapılmış. Memleketli. Ülke. Yer kabuğunun, toz durumuna gelmiş türlü kütle kırıntılarıyla, çürümüş organik cisimlerden oluşan ve canlılara yaşama ortamı sağlayan yüzey bölümü. Arazi, tarla.

Kurum : Kendini büyük ve önemli gösterme davranışı, büyüklenme, gösteriş, azamet, tekebbür. Evlilik, aile, ortaklık, mülkiyet gibi köklü bir yapıyı içeren, genellikle devletle ilişkisi olan yapı veya birlik, müessese. Ocak bacalarında biriken veya çevrede savrulan kalın is.

Milli güvenlik bilgisi : Öğrencilere savaş teknikleri, modern savaş araçları ve silâhlı kuvvetler üzerine bilgi vermek; onları ruh ve düşünce bakımından yurt savunmasında görev almaya hazırlamak amacını güden ve orta dereceli okullar ile üniversite ve yüksek okullarda okutulan ders.