Pınar nedir, Pınar ne demek

  • Yerden kaynayarak çıkan su, kaynak.
  • Bu suyun çıktığı yer, kaynak, memba.
  • Çeşme

"Pınar" ile ilgili cümle

  • "En boğucu gününde bu alevden ülkenin / Bir pınar çağlayışı vardı sözünde senin" - F. N. Çamlıbel
  • "Evlerinin önü çatal pınarlar / İçerler suyunu beni anarlar" - Halk türküsü

Coğrafya'daki terim anlamı:

[Bakınız: kaynak]

Yerel Türkçe anlamı:

Pınar, çeşme

Pınar isminin anlamı, Pınar ne demek:

Kız ismi olarak; Yerden kaynayarak çıkan su, kaynak.

Fransızca'da Pınar ne demek?:

source

Gezilecek görülecek bir yer, şehir olarak tanımı:

Muğla ilinde, Köyceğiz ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Tunceli ilinde, merkez ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.

Pınar kısaca anlamı, tanımı:

Pınar başı : Pınarın etrafı.

Göz pınarı : Gözyaşı bezlerinin salgıladığı sıvıyı toplayan, gözün burun tarafındaki bölümü.

Gözyaşı pınarı : Göz pınarı.

Pınarbaşı : Kayseri iline bağlı ilçelerden biri. Kastamonu iline bağlı ilçelerden biri.

Pınarhisar : Kırklareli iline bağlı ilçelerden biri.

Kaynak : Bir şeyin çıktığı yer, menşe. İki metal veya yapay parçayı ısıl yolla birleştirme yöntemi, kaynaştırıp yapıştırma işi. Sırayı beklemeden başkalarının hakkını alarak mevcut sıranın ön taraflarına girme işi. Bir suyun çıktığı yer, kaynarca, pınar, memba, göz. Herhangi bir enerjinin oluşup çevreye yayıldığı yer. Herhangi bir bilim dalında yazılmış olan yazı veya eserlerin bütünü, literatür. Gelir, kazanç, sağlık vb.ni sağlayıcı öge. Araştırma ve incelemede yararlanılan belge, referans.

 

Memba : Kaynak, pınar. Bir şeyin ilk olarak ortaya çıktığı yer.

Çeşme : Genellikle yol kenarlarında herkesin yararlanması için yapılan, borularla gelen suyun bir oluktan veya musluktan aktığı, yalaklı su hazinesi veya yapısı, pınar. İzmir iline bağlı ilçelerden biri.

Çıkan : Çıkarma işleminde bütünden alınan sayı.

Su : Demir araçları ateşte kızdırdıktan sonra, suya daldırılarak sağlanılan sertlik. Kez. Sutaş. Bu sıvıdan oluşan kitle, deniz, akarsu. Hidrojenle oksijenden oluşan, sıvı durumunda bulunan, renksiz, kokusuz, tatsız madde, ab. Bazı kokulu yaprak veya çiçeklerin imbikten çekilmesiyle elde edilen kokulu sıvı. Meyve, sebze vb.nin sıkılmasıyla elde edilen sıvı. Yemeğin sıvı bölümü.

Pınaraltı : Bingöl şehri, Yenisu bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Trabzon ilinde, merkez ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Trabzon ili, Of belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yer.

Pınararası : Muğla ili, Milâs ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yer.

Pınarbeyli : Tokat şehrinde, Doğanyurt nahiyesine bağlı bir yer.

Pınarca : Hakkâri ili, Geçitli bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Siirt kenti, merkez ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Sivas kenti, merkez belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Tekirdağ ilinde, Çerkezköy ilçesi, merkez bucağına bağlı bir bölge. Trabzon ilinde, Hayrat belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer.

 

Pınarcık : Antalya ilinde, Serik belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Bayburt ili, Demirözü belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Bursa şehrinde, Keles ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Çorum kenti, merkez ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Konya şehri, Bozkır ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Kütahya şehrinde, Altıntaş ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Manisa şehri, Akhisar ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Mardin şehri, Derik ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Mardin ilinde, Ömerli ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yer. Muğla şehrinde, Selimiye nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Niğde kenti,

Pınarçay : Çorum kenti, merkez ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Samsun kenti, Havza belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yer.

Pınarçukuru : Giresun şehrinde, merkez ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge.

Pınardere : Aydın şehri, Umurlu bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Çanakkale ili, Ayvacık ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Mardin ili, Savur ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri.

Pınardüzü : Diyarbakır ili, merkez belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Kocaeli ilinde, Kandıra belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge.

Pınare : Baca.

Pınar ile ilgili Cümleler

  • Aslında bir pınar vardı, ama kurumuştu.
  • Pınarda susuzluklarını giderdiler.
  • Göz pınarları kuruyana kadar ağladı.

Diğer dillerde Pınar anlamı nedir?

İngilizce'de Pınar ne demek? : n. fountain, spring, fount, font

Fransızca'da Pınar : fontaine [la]

Almanca'da Pınar : n. Born, Bronn, Quell, Quelle

Rusça'da Pınar : n. источник (M), ключ (M), родник (M), фонтан (M)