Site nedir, Site ne demek
Site; kökeni fransızca dilinden gelmektedir.
- Genellikle belli meslek adamları için yapılmış veya belli amaçlarla kurulmuş konutlar topluluğu, iş merkezi.
- Kişi veya kuruluşların Genel Ağ'da oluşturduğu değişik konulardaki bilgilendirici veya eğlendirici sayfalar.
- İlk Çağda kendi yasalarıyla yönetilen bir veya birkaç kentten oluşan devlet.
- Şehir
- Kentlerde, belirli bir merkezden yönetilen, genellikle güvenliği sağlanmış toplu yerleşim merkezi.
Zanaat Ticaret alanındaki sözlük anlamı:
Kalıp. (*Aksaray -Niğde)
Site hakkında bilgiler
Web sitesi, web üzerindeki sayfalar; metin, görsel ve animasyon şeklinde ziyaretçisine bilgi aktaran veya hizmet sunan sayfaların tümünü kapsayan bir doküman topluluğudur. Ziyaretçiler bir web sitesine, HTTP veya HTTPS protokollerinde aşağıdaki bileşenlerden oluşan benzersiz bir adresi kullanarak erişirler.
Bu adres gerekli dosyalara ulaşımı ve sergilenmesi sağlanarak ziyaretçiye görsel sunum şeklinde hizmet verir. Ayrıca web siteleri çok güncel kullanılmamasına rağmen özel bir ip adresinden de sergileme hizmeti verir.
Web siteleri 1991'de geliştirilmeye başlandı. Daha sonra 30 Nisan 1993'te CERN tarafından WWW ön eki ile internet kullanıcılarının ulaşabileceği şekle getirildi. 12 Nisan 1993 tarihinde ODTÜ'den Ankara-Washington arasında kiralık hat ile Türkiye'de ilk internet bağlantısı gerçekleşti.
Site ile ilgili Cümleler
- Web sitelerinde benim fotoğrafımı kullanmaları için onlara izin verdim.
- Bu siteyi son derece faydalı buldum.
- Farklı diller öğrenmek için bir web sitesi olan tatoeba.org'u gözden geçirmen gerekir.
- Sitene bir fotoğrafı nasıl yükleyebilirim?
- Ali kendi web sitesinde alenen özür dileyerek telafi etmeye çalıştı.
- Tatoeba.org dil web sitesi bakım için geçici olarak kapatıldı.
- Sitemde hiç reklam istemiyorum.
- Sitede bir adam ortaya çıktı.
- Tatoeba başka çevirmen, meslektaş ve dil öğrencilerine tavsiye ettiğim web sitesidir.
- Tom'un bir web sitesi yok.
- Sitemiz hâlâ yapım aşamasında.
Site anlamı, kısaca tanımı:
Toplu : Vücutça dolgun. Topu olan. Hepsi bir arada bulunan, toplanmış. Düzenlenmiş, dağınık olmayan. Topunu, tamamını, bütününü içine alan. Bir arada, bütün, kombine.
Bilgi : İnsan aklının erebileceği olgu, gerçek ve ilkelerin bütünü, bili, malumat. İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, malumat, vukuf. Bilim. Genel olarak ve ilk sezi durumunda zihnin kavradığı temel düşünceler. Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, malumat, vukuf. Kurallardan yararlanarak kişinin veriye yönelttiği anlam.
Sayfa : Gazete, dergi vb. yayınlarda özel bir alan için ayrılmış bölüm. Üzerine yazı yazılan veya basılan bir kâğıt yaprağın iki yüzünden her biri, sahife. Konu.
Kültür sitesi : Kültür merkezi.
Sanayi sitesi : Pek çok sanayi kuruluşunun bir arada bulunduğu semt veya bölge.
Sitem : Bir kimseye, yaptığı bir hareketin veya söylediği sözün üzüntü, alınganlık, kırgınlık vb. duygular uyandırdığını öfkelenmeden belirtme.
Sitem etmek : Bir kimseye üzüldüğünü, kırıldığını öfkelenmeden belirtmek.
Sitemde bulunmak : Sitem etmek.
Sitemli : Sitem taşıyan.
Genel : Bir genelleme sonucunda elde edilen. Yetkisi ve sorumluluğu çok olan. Herkesin yararlanabileceği (yer, nesne). Ayrıntıları göz önüne alınmayarak bütünü bakımından ele alınan. Bir şeye veya bir kimseye özgü olmayıp onun bütün benzerlerini içine alan, umumi.
Meslek : Uğraş. Dizge. Öğreti. Belli bir eğitim ile kazanılan sistemli bilgi ve becerilere dayalı, insanlara yararlı mal üretmek, hizmet vermek ve karşılığında para kazanmak için yapılan, kuralları belirlenmiş iş. Çığır, okul, ekol.
Adam : Daima birinin yanında olan, onu destekleyen, isteklerini yerine getiren kimse. İyi huylu, güvenilir kimse. İnsan. Eş, koca. Görevli kimse. Erkek kişi. Bir alanı benimseyen kimse. Birinin yanında bulunan ve işini yapan kimse. Birinin yararlandığı, kullandığı kimse.
Amaç : Bir kimseye veya bir kurula verilen özel amaçlı görev, misyon. Hedef. Gaye. Ulaşmak istenilen sonuç, maksat.
Kurul : Bir işi yapmak, yönetmek veya bir kurum ve kuruluşu temsil etmek için görevlendirilmiş kişilerden oluşmuş topluluk, heyet, konsey, asamble.
Konut : Ön doğru: Eukleides'in "Bir noktadan bir doğruya ancak bir paralel çizilebilir." yolundaki konutu gibi. İnsanların içinde yaşadıkları ev, apartman vb. yer, mesken, ikametgâh.
Merkez : Polis karakolu. Bir işin yoğun olarak yapıldığı yer. Bir işin öğretildiği yer. Bir kapalı eğrinin veya bazı çokgenlerde köşegenlerin kesişme noktası. Belirli bir yerin ortası. Bir bölgenin veya kuruluşun yönetim yeri. Bir dairenin veya bir küre yüzeyinin her noktasından aynı uzaklıkta bulunan iç nokta, özek. Biçim, tarz.
Metin : Basılı veya el yazması parça, tekst. Bir yazıyı biçim, anlatım ve noktalama özellikleriyle oluşturan kelimelerin bütünü, tekst.
Şehir : Nüfusunun çoğu ticaret, sanayi, hizmet veya yönetimle ilgili işlerle uğraşan, genellikle tarımsal etkinliklerin olmadığı yerleşim alanı, kent, site.
Sitelleş olmak : Sataşmak, baş belası olmak.
Sitemkar : Sitem edici, sitem eden.
Siter : Tüylü av köpeği ile tüysüz av köpeğinin birleşmesinden olan melez yavru.
Diğer dillerde Site anlamı nedir?
İngilizce'de Site ne demek? : n. place, location, area; Web site, location on the World Wide Web which is composed of a group of related HTML files centered around a home page (Computers)
v. locate, place in a particular site
n. site, location, setting
Fransızca'da Site : [le] manzaralı yer; eski kent, sit alanı
Almanca'da Site : Stadt
Rusça'da Site : n. городок (M)
Bu kısımda Site nedir? Site ne demek? gibi ya da benzeri soruları üye olmadan pratik bir biçimde hemen sorabilir, daha sonra kısaca Site tanımı, açılımı, kelime anlamı hakkında ansiklopedik bilgi verebilir veya dilerseniz Site hakkında sözler yazılar ile ingilizce veya almanca sözlük anlamı paylaşabilir, diğer web sitelerinden de birçok kaynaklar sunabilirsiniz. Spam veya çok kısa yazılan mesajlar yayınlanmayacaktır.