Uygulamalı bilimler nedir, Uygulamalı bilimler ne demek

  • Uygulamaya ağırlık veren bilim dalları

Uygulamalı bilimler hakkında bilgiler

Uygulamalı bilimler, bir ya da daha fazla doğa bilimi alanındaki bilimsel bilginin uygulamada yaşanan sorunların çözümünde kullanılmasına verilen isimdir. Mühendislik bilimleri uygulamalı bilimlere en güzel örnektir. Uygulamalı bilimler teknoloji için çok önemli bir alandır. Uygulamalı bilimlerin endüstrideki adına genellikle araştırma ve geliştirme denir.

Uygulamalı bilimler anlamı, kısaca tanımı:

Uygulama : Bir sanat ve bilim dalının ilkelerini düşünce alanından uygulama alanına geçirip gerçekleştirme işi, kılgı, tatbik, ameliye, pratik. Yürütüm. Uygulamak işi, tatbikat, tatbik, pratik. Kuramsal bir bilgiyi, ilkeyi, düşünceyi herhangi bir alanda hayata tatbik etme, tatbik.

Bilim : Evrenin veya olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneye dayanan yöntemler ve gerçeklikten yararlanarak sonuç çıkarmaya çalışan düzenli bilgi, ilim. Genel geçerlik ve kesinlik nitelikleri gösteren yöntemli ve dizgesel bilgi. Belli bir konuyu bilme isteğinden yola çıkan, belli bir amaca yönelen bir bilgi edinme ve yöntemli araştırma süreci.

Uygulamalı : Yalnız düşünce alanında kalmayıp işe dönüşen, kılgılı, kılgısal, kılgın, tatbikî, pratik, amelî, kuramsal karşıtı.

 

Ağırlık : Sıkıntı. Yük, külfet. Uykudayken gelen ve insana boğulur gibi bir duygu veren durum. Değerli olma durumu. Değerlendirmelerde herhangi bir konu veya evreye, olağanın üzerinde ve belli oranda tanınan değer. Çeyizini düzmek için damadın geline verdiği para, kalın. Ağırbaşlılık. Yer çekiminin, bir cismin molekülleri üzerindeki etkisinin oluşturduğu bileşke, gravite. Etki, baskı, güçlük. Takı. Güreş, boks, halter, judo vb. spor dallarında, sporcuların kilolarına göre girdikleri kategori. Dikkati ve önemi bir şey üzerinde yoğunlaştırmak. Ağır olma durumu. Uyuşukluk ve gevşeklik durumu. Sıkıcı, bunaltıcı, iç karartıcı durum. Orduda bir birliğin cephane, yiyecek ve eşya yükleri. Terazilerde tartma işi yapılırken bir kefeye konulan nesne. Sorumluluk.

Bilimsel : Bilimle ilgili, bilime dayanan, ilmî.

Bilgin : Bilimsel bir konuda çok bilgisi olan kimse, bilimci, âlim.

Sorun : Sıkıntı veren durum, dert. Araştırılıp öğrenilmesi, düşünülüp çözümlenmesi, bir sonuca bağlanması gereken durum, mesele, problem.

Çözüm : Bir problemi çözmek için verilenler üzerinde yapılacak işlemlerin gösterilmesi. Bir denklemde bilinmeyenlerin yerine konulduğunda o denklemi gerçekleştiren sayı veya sayılar. Bir sorunun çözülmesinden alınan sonuç, hal.

Kullanılma : Kullanılmak işi.

İsim : Ad. Ad. Kişi, insan.