Geographers türkçesi Geographers nedir

Geographers ingilizcede ne demek, Geographers nerede nasıl kullanılır?

Biogeographers : Biyocoğrafyacı. Yaşayan canlıların coğrafi dağılımını araştıran kimse.

Geographer : Coğrafya uzmanı. Coğrafyacı.

Biogeographer : Biyocoğrafyacı. Yaşayan canlıların coğrafi dağılımını araştıran kimse.

Zoogeographer : Zoocoğrafya uzmanı. Hayvan coğrafyası uzmanı.

Geographic : Coğrafyasal. Coğrafyaya ait. Coğrafik. Yeryüzü bilgileri itibariyle. Coğrafi.

Geographic point : Coğrafi nokta.

Geographic isolation : Coğrafik izolasyon. Populasyonların yayılış alanlarının coğrafik engellerle ayrılması dolayısıyla ortak gen havuzunun da ayrılması sonucunu doğuran yaşama alanı sınırlanması. Popülasyonların yayılış alanlarının coğrafik engellerle ayrılması dolayısıyla ortak gen havuzunun da ayrılması sonucu yaşama alanının sınırlanması.

Geographic longitude : Boylam. Coğrafya boylamı.

Geographic market concentration : Bir satış ya da reklam kampanyasının belirli bir coğrafi bölgede tutulması. Coğrafi pazar yoğunlaşması.

Geographic method : Halkbilim olaylarıyla ürünlerinin kaynak, yayılım, değişim ve öteki sorunlarını, çağdaş coğrafyasal değişkenlerle çözümlemekte kullanılan yöntem, bk. karşılaştırma yöntemi, coğrafya okulu, değişken, krş. tarihsel yöntem, tinsel kuram. Coğrafyasal yöntem.

 

İngilizce Geographers Türkçe anlamı, Geographers eş anlamlısı

Sözcükler, direkt olarak Geographers ile ilgili eş anlamlı kelimeler olmayabilir. Kelime anlamı benzer olan sözcükler olabilirler.

Earth science : Yeryüzü incelemeleriyle ilgilenen bilimler (coğrafya, denizbilim, vs.). Yerbilim. Yer bilimleri. Dünya bilimi.

Physical geography : Fiziksel coğrafya. Fiziki coğrafya. Doğal coğrafya. Fiziksel özelliklerle ilgilenen coğrafya dalı.

Expert : Mütehassıs. Ehil. Uzman. Bilirkişi. İhtisas. Kompetan. Ehlivukuf. Erbap. Üstat. Eksper.

Geography : Yeryüzünün bugünkü durumu ile yeryüzüne özgü olayları tanıtan ve açıklayan bilim. orta dereceli okullarda öğrencilere yeryüzünün yapısı, özellikleri, zenginlikleri; insanın doğal ve toplumsal çevresiyle olan ilişkileri; doğal kaynaklardan yararlanma yolları gibi konulara ilişkin bilgiler vermek amacıyla okutulan ders. Coğrafya. Coğrafi kitap. Yeryüzünde oluşan fiziksel, dirimsel ve insana değgin olayları betimleyerek oluş nedenlerini, dağılışlarını ve aralarındaki ilişkileri kendine özgü ilkelerle araştırıp açıklayan bilim. Coğrafya, eğitim, uluslararası ilişkiler alanlarında kullanılır. Coğrafi özellik.

Topography : Yerkabuğunun dış görünüşünü ve bu görünüşü sağlayan çeşitli yerbiçimlerini büyük ölçekli haritalarda gösterme yöntemlerini konu alan bilim dalı. Bölge anatomisi. Bir yer parçasının, engebelerini gösterecek biçimde kağıt üzerine çizilmesi işlemi. bu işi bilimsel yöntemlere göre yapan ve sonuçlarını, kentbilimcilerin, coğrafyacıların yararlanmasına sunan bilim dalı. Topografya. Yer betimi. Yüzey betimi. Yer yüzeyinin fiziksel biçimi. Yerbetim. Topoğrafya.

 

Economic geography : İktisadi coğrafya. Ekonomik coğrafya. İnsan coğrafyasının, ekonomik etkinlikleri coğrafya açısından inceleyen başlıca kolu. Yeryüzünde iktisadi etkinliklerin yerleşim, dağılım ve uzamsal boyutta örgütlenmesini inceleyen yaklaşım. Ekonomi coğrafyası. Coğrafya, iktisat alanlarında kullanılır.

Map maker : Haritacı.

Cartographer : Kartograf. Haritacı.

Physiography : Fiziki coğrafya. Fizyografi.

Geographers synonyms : geographer.