Küflüce nedir, Küflüce ne demek

  • Mantar hastalığı

Bilimsel terim anlamı:

[Bakınız: mantar hastalığı]

Küflüce tanımı, anlamı:

Işıl küflüce : Evcil hayvanlarda, özellikle sığırlarda, ışıl küflerden ileri gelen ve insanlara da bulaşabilen ilkel mantar hastalığı.

Tel küflüce : Tel küften ileri gelen ilkel mantar hastalığı.

Küflü : Küflenmiş olan. Saklanmış altın para. Zamanı geçmiş, köhne.

Mantar : Balık ağlarını su yüzünde tutmaya veya olta sarmaya yarayan mantar parçası. Bu tabakadan yapılmış olan şişe tapası. Uydurma söz, yalan. Mantar hastalığına neden olan mikroskobik canlı. Mantar hastalığı. Kaldırıma araçların park edilmesini engellemek amacıyla zemine gömülmüş mantar biçiminde beton yükselti. Hayvanların burun ucu. Çocukların özel tabanca ile patlattıkları barutlu madde. Mantarlardan, içinde zehirlileri de bulunan, silindir bir gövde ve üst tarafı şapka biçiminde olan ilkel canlıların genel adı (Fungi). Esnek ve sudan hafif olduğundan şişe tapası, cankurtaran simidi, cankurtaran yeleği, ayakkabı tabanı ve daha birçok şeyin yapımında kullanılan, su geçirmeyen, meşe ağacı tabakası.

Hasta : Aşırı düşkün, tutkun. Zihinsel yetenekleri bozulmuş olan. Hastalık, kaza veya yaralanma dolayısıyla fizik veya ruh sağlığı bozulmuş ve tedavi edilmesi gereken kimse, rahatsız. Parasız, züğürt.

Mantar hastalığı : Bazı mantarların yol açtığı bitki veya hayvan hastalığı. Çoğunlukla yüzde, deri üzerinde koyu, kızıl veya mor renkli oluşan bir deri hastalığı, küflüce, mantar.