Culture area türkçesi Culture area nedir

  • Kültür bölgesi.
  • Kültür alanı.
  • Orta bölümlerinde özdeş, yan bölümlerinde oldukça türdeş gelenek ve görenekler saptanan bölge. bk. sınıf.
  • Bir ya da birkaç benzer kültürün hakim olduğu bölge.
  • İçinde, az ya da çok birbirine benzer kültürlerin bulunduğu coğrafya bölgesi.

Culture area ingilizcede ne demek, Culture area nerede nasıl kullanılır?

Culture : Hücrelerin, dokuların ya da mikroorganizmaların, laboratuvarlarda besi yerinde yetiştirilmesi. Biyoloji, eğitim, sosyoloji, veterinerlik alanlarında kullanılır. Medeniyet. Ekim. Tarihsel toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün özdeksel ve tinsel değerler ile bunları yaratmada, kullanmada, sonraki kuşaklara iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların tümü. Üretme. Bakteri kültürü. Kültür. Uygun biyolojik şartlarda bir mikrop türünü üretme. Geliştirme.

Area : Area. Yersel alan. Alan. Bir araştırma evrenini sınırlayan uzamsal ya da yersel kesim. Civar. Bilgisayar, bilişim, coğrafya, fizik, veterinerlik alanlarında kullanılır. Yüzölçümü. Bölge. Bir cismin, uzunluk birimi üstikisi ila ölçülen yüzeyi. Mesaha.

Culture change : Bir kültüre ilişkin özelliklerin türlü etmenlerle zaman içinde değişmesi. İç ya da dış etmenler sonucu bir kültürün davranış kalıplarında ve örneklerinde (tiplerinde) ortaya çıkan değişme süreci. Kültür değişmesi.

 

Culture circle theory : Kültür çevresi kuramı. Ayrı yerlerdeki kültürler arasındaki benzerliklerin yalnızca birtakım kültür öğelerini içine almayıp, aynı zamanda tüm kültür karmaşalarını, üstelik kültür çevrelerini de içine aldığını ileri süren kuram.

Culture complex : Kültür karmaşası. Genellikle temel bir özellik yöresinde birbiriyle örülmüş ekinsel özellikler demeti. temel bir ekinsel özellikle bağlantılı etkinlikler dizisi. Birbirine bağlı olan ya da bir ana öğe çevresinde kümelenen kültür öğelerinin bütünü. Ekin karmaşığı.

Culture contact : Ekin karşılaşması. Ekinleri birbirinkinden ayrı olan toplumlar ya da toplumsal kümeler arasında ortaya çıkan ve genellikle çatışmalar, tedirginlikler, toplumsal değişmeler doğuran ilişkilerin tümü.