Alef nedir, Alef ne demek

Alef; Matematik alanında kullanılan bir sözcüktür.

Yerel Türkçe'deki anlamı:

Alev.

Matematik'te terim anlamı:

Sonsuz sayal sayıları göstermek için kullanılan im. N.

Alef hakkında bilgiler

Alef, İbrani alfabesi'nin ilk harfidir - א. Sayısal değeri 1'dir. Ses değeri yoktur. Sesini, üzerine konan ünlü harfleri ifade eden noktalama işaretinden alır. Noktalama işaretlerine göre genelde "A" ve "E" olarak okunmasına rağmen ender de olsa "O", "U" ve "İ" olarak da okunabilir. Aleften Tav'a: Türkçede A'dan Z'ye denen bir şeyin en başından en sonuna kadar anlamında. Alef yapmasını bilmeyen adam: Okuma yazması olmayan kişi anlamında. Lo b'alef rabati - לא באלף רבתי: Hayatta olmaz, asla!

Alef tanımı, anlamı

Alef sıfır : En küçük sonluötesi sayal sayı gösteren im

Alefe : İmam, çoban gibi kimselere belli bir süre için verilen ücret.

Alefet : Saçı başı dağınık.

Alefi : Deri cilâlamakta kullanılan mermer tozu.

Aleflemek : Alevlemek, yakmak, tutuşturmak, ateşe vermek.

Alefli : Kocaeli ilinde, Kaymaz bucağına bağlı bir bölge.

Alefte : İffetsiz, kötü kadın.

Noktalama işareti : Cümle veya yan cümledeki türlü ögeleri birbirinden ayırmaya yarayan, nokta, virgül, noktalı virgül, iki nokta, üç nokta, soru işareti, ünlem işareti, parantez vb. işaretlerden her biri.

 

Sayısal değer : Sayılar kümesinde tanımlanmış bir ifadede, belirsiz değişken yerine sayı yazıldığında elde edilen değer.

Okuma yazma : Okuma ve yazma bilgisi.

Sayal sayı : Bir kümenin kaç öğesi olduğunu belirten sayı. Anlamdaş. nicelik sayısı, sayı. Bir kümenin öğe sayısı. Sayal sayı, hiç bir öğesi kendisiyle eşsayılı olmayan sıral sayı olarak tanımlanabilir, Örn. Her doğal sayı (hiç bir öğesiyle eşsayılı olmadığından) bir sayal sayıdır. Ancak doğal sayı olmayan sonlu ötesi sayal sayılar da vardır.

Noktalama : Noktalamak işi. Bir filmin çekim, sahne, ayrım, bölüm vb. parçalarını birbirinden ayırmakta kullanılan işlemlerin bütünü.

Göstermek : Birini veya bir şeyi işaretle belirtmek. Bir şeyin etkisi altında tutulmak. Görünmek, benzemek. Belirtmek, anlatmak. Öğretmek, açıklamak. Görülmesini sağlamak, görmesine yol açmak. Kanıtla inandırmak. Güzelliğini ortaya çıkarmak, temsil etmek. Yapmasını söylemek, görevlendirmek. Etmek. Herhangi bir biçimde değerlendirmeye yol açmak. Sert bir biçimde karşılık vermek.

Gösterme : Göstermek işi. Teşhir, sergileme.

Sayılar : Varlıkların miktarını, tane olarak hesabını bildiren kelimeler. Sayılar soyut sayıları bildirdiklerinde ve ad görevi yüklendiklerinde bağımsız olarak kullanılırlar: Kırk beş dokuza bölünür. İki kere iki dörttür. Üçe dördü eklersen yedi olur. Kalemlerden ikişer tane sana, ikişer tane kardeşine aldım. Birinci grup gitsin, ikinci grup gelsin. Üçler, yediler, kırklar ve benzerleri Sayı türleri, nesnelerin sayılış sırasını, parçalarını bildirme, bölük bölük gösterme gibi anlam inceliklerine sahiptirler: beşinci sınıf, ikişer kalem, iki-üç saat vb. Sayı ile gösterilen değerler. Üremin sayışımında gün toplamı üremi sayışılacak para (belgit tutarı) ile yargılanarak bulunan sayı. Oyuncular arasındaki sayı durumu.

 

Sayısal : Sayı ile ilgili, sayıya dayanan, numerik, dijital. Sayıya dayanan konuları kapsayan (sınav).

Üzerine : Üstüne. -den daha üstün. -den dolayı. -den sonra. Hakkında.

Rağmen : Karşın.

İşaret : Anlam yükletilen şey, anlamlı iz, im. El, yüz hareketleriyle gösterme. Belirti, gösterge, alamet.

Değeri : Kıymet, paha.

Diğer dillerde Alef anlamı nedir?

İngilizce'de Alef ne demek ? : aleph