Amino acid sequence türkçesi Amino acid sequence nedir

  • Amino asit dizgesi.
  • Amino asit dizisi.
  • Amino asit dizilişi.
  • Bir proteinde veya peptit zincirinde amino asitlerin arka arkaya hat biçiminde dizilişi ve her proteine özgü olan birincil yapı. bu yapıdan ikincil, üçüncül ve dördüncül protein yapıları gelişir.
  • Biyoloji, veterinerlik alanlarında kullanılır.
  • Amino asit sırası.
  • Bir proteinde veya peptit zincirinde aminoasitlerin peş peşe hat biçiminde dizilişi.
  • Aminoasit dizisi.
  • Bir proteinde veya peptit zincirinde amino asitlerin peş peşe hat şeklinde (lineer) dizilişi. bu diziliş her proteine özgü olan primer yapıdır. bu yapıdan sekonder, tersiyer ve kuaterner protein yapıları gelişir.

Amino acid sequence ingilizcede ne demek, Amino acid sequence nerede nasıl kullanılır?

Acid : Bir çözeltiye hidrojen iyonu veren, suda çözündüğü zaman hidrojen iyonları açığa çıkaran, bileşimindeki hidrojenin yerine herhangi bir mineral alarak tuz meydana getirebilen ve turnusolün mavi rengini kırmızıya çevirme özelliği olan hidrojenli bileşim. Dokunaklı. Asit çeliği. Acı (söz). Ekşime. Bir çözeltiye h+ iyonu (proton) çıkaran madde. Akü elektroliti. Acı. Çözününce hidrojen yükünleri veren özdek. Biyoloji, fizik, kimya, madencilik, veterinerlik alanlarında kullanılır.

Sequence : Mantıklılık. Ardıllık. Yinelenen melodi. Silsile. İçgidim. Etki. Bir soru çizinliğinde, soruların ve soru bağlamlarının sıra düzeni. Gidiş. Zincirleme gitme. Kesit.

 

Amino acid : Aminoasit. Bir veya daha fazla amino grubu ve en az bir karboksil grubu içeren ve proteinlerin temel yapı taşları olarak nitelendirilen, genel formülü r-ch(nh2) cooh olan, doğada yirmi çeşidi amino asitbulunan, optik olarak d ve l izomerleri olan organik bileşikler. kısa zincirli yağ asitlerine bir amino kökünün girmesiyle meydana gelen, sindirimde proteinin parçalanmasıyla oluşan azot içeren bileşikler. Amino asit. Molekülünde hem amino grubu ve hem de karboksilik asit grubu içeren ve proteinlerin temel yapı taşları olan organik bileşikler sınıfı, saf proteinlerin enzimatik veya kimyasal hidrolizleri sonucu açığa çıkan moleküller. Biyoloji, veterinerlik alanlarında kullanılır. Amino asidi. Genel formülü r-ch(nh2)cooh olan bir bileşik sınıfı. r, bu sınıftaki çeşitli amino asitleri belirleyen yan zincirdir. optik olarak d ve l izomerleri vardır. canlı organizmalarda proteinin yapısında l izomeri bulunur. doğada yirmi çeşit amino asit vardır. ototrof organizmalar tarafından sentezlenen proteinin temel birimidir ve sindirimde proteinin parçalanmasıyla teşekkül eder.

Amino acid arm : Taşıyıcı rna'nın yonca yaprağı modelini oluşturan kıvrımlardan amino asidin kovalent bağlarla bağlandığı kısım. Amino asit kolu. Aminoasit kolu. Taşıyıcı rna’nın yonca yaprağı modelini oluşturan kıvrımlardan amino asidin kovalent bağlarla bağlandığı kısım.

Amino acid value : Amino asit değeri. Proteinlerin niteliklerini belirlemek için referans bir proteinle kıyaslanarak saptanan değer.

 

Essential amino acids : Esansiyel amino asit. Esansiyel aminoasit.

D amino acid : Bakteri hücre duvarlarının peptitlerinde bulunan, proteinlerde görülmeyen amino asit. D-aminoasit. Bakteri hücre duvarlarının polipeptidlerinde bulunan, proteinlerde bulunmayan aminoasit. D amino asit.

Acidic amino acids : Asidik amino asitler. Nötr ph’da negatif yüke sahip olan aminoasitler. Biyoloji, veterinerlik alanlarında kullanılır. Aspartik asit ve glutamik asitten oluşan ve nötr ph’da negatif yüke sahip olan amino asitler. Birden fazla karboksil grubu içeren, nötr ph’da negatif yüke sahip olan amino asitler. Nötr ph'da negatif yüke sahip olan amino asitler. Asitik aminoasitler.

Aliphatic amino acids : Alifatik amino asitler. Yan zincirlerinde halkasal grup bulunmayan ve yan zincirleri düz olan amino asitler.

Essential amino acid : Mutlak gerekli amino asit. Temel aminoasit. İnsanlar ve diğer omurgalılar tarafından sentezlenemeyen ve dışardan alınması gereken aminoasitler, esansiyel aminoasit. Hayvanların sağlıklı yaşamaları ve verimleri için gereksinim duydukları fakat organizmada çok az veya hiç sentezleyemedikleri için yemlerle almaları zorunlu olan valin, histidin, lösin, izolösin, treonin, metionin, fenilalanin, triptofan, lizin’den oluşan dokuz amino asit, ekzojen amino asit, mutlak gerekli amino asit. Esansiyel amino asit. Esansiyel aminoasit.