Kende nedir, Kende ne demek

Yerel Türkçe'deki anlamı:

Kendinde, kendisinde : Ahmet'e söyle. Kende on liram var.

Kende kısaca anlamı, tanımı

Kend : Kasaba, şehir

Kendel : Nehir kıyılarında suyun aşındırarak oluşturduğu yarık, sel yarığı.

Kenden : Kendisinden.

Kenderek : Eğlence, düğün.

Kendisi : Kendisi.

Kendi : İyelik ekleri alarak kişilerin öz varlığını anlatmaya yarayan dönüşlülük zamiri, zat. Kişinin özel olarak vurgulandığını anlatan bir söz. "Kendisi, kendileri" biçiminde bazen saygı duygusuyla veya söz konusu olanları amaçlayarak "o" ve "onlar" yerine kullanılan bir söz. Yaptığı, giriştiği bir işte başkalarının herhangi bir etkisi bulunmadığını belirten bir söz.

Ahmet : [Bakınız: ehmet]. Övülmeye layık, övülmüş.

Lira : Yüz kuruş değerinde Türk para birimi, teklik. Yedi gram ağırlığında altın sikke, sarı lira. Bazı ülkelerin para birimi.

Var : Mevcut, evrende veya düşüncede yer alan, yok karşıtı. Sahiplik bildiren olumlu ad cümleleri kuran bir söz. Elde bulunan her şey. Varlıklı: Var evi kerem evi yok evi verem evi. Çekil, yıkıl, savul: Var, git gözümün önünden!. Kale. Mevcut, var// var mal: mal mülk// var yoh: bütün mülk. Varlığı, mevcudiyeti. Hepsi, olancası, mevcudu. Olanca, hep. Servet, mal, varlık. Haydi, durma. (Olumlu fiillerle birlikte gelince teşvik pekitmesi oluyor.). Sakın! (Olumsuz fiillerle birlikte gelince sakındırma pekitmesi oluyor.).

 

On : Dokuzdan sonra gelen sayının adı. Bu sayıyı gösteren 10 ve X rakamlarının adı. Dokuzdan bir artık.

Diğer dillerde Kenaryazı anlamı nedir?

Osmanlıca Kenaryazı : der-kenar