Toxins türkçesi Toxins nedir

Toxins ingilizcede ne demek, Toxins nerede nasıl kullanılır?

Antitoxins : Antitoksin.

Bacterial toxin : Bakteriyel toksin. Bakteriler tarafından salgılanan iç veya dış toksinlere verilen genel ad. Bakteriyel taksin.

Emetic toxin : Emetik toksin. Kusturucu toksin. Kusmaya neden olan toksin, emetik toksin.

Funnel web toxin : Huni-ağ toksini. Huni-ağlı örümcek türü olan agelenopsis aperta venomundan elde edilen aromatik yapılı olmayan poliamin yapılı bir zehir.

Shiga like toxin : Shigella dysenteria dışındaki diğer patojenik shigella türleri tarafından sentezlenen, değişik memeli hücrelerinde protein üretimini engelleyen bir toksin. Şiga benzeri toksin. Shiga benzeri toksin.

Anaphylatoxin : Anafilotoksin.

Toxin : Biyoloji, veterinerlik alanlarında kullanılır. Zehir. Ağı. Ağu. Toksin. Bitki, hayvan ya da mikroorganizmalardan çıkarılan fitotoksin, zootoksin, mikotoksin gibi herhangi bir zehir. Zehirli madde. Bitki, mantar veya bakterilerce üretilen veya insan eliyle üretilen, normal hücre işlevlerine etki veya onları engelleyen herhangi bir kimyasal madde, toksin.

Theta toxin : Teta toksin. Clostridium perfringens’in salgıladığı doku zedelenmesi yapan harici toksin.

Viridicatum toxin : Aspergillus ve penicillium türü mantarların ürettiği, böbrekte patolojik değişimlere neden olan zehirli madde. Viridikatum toksini.

 

Aflatoxin : Tahıl ürünlerinin % 15 bağıl nem ve 25 ºc ve üzeri sıcaklıklarda depolanması sırasında aşırı miktarda üreyen aspergillus flavus, aspergillus parasiticus, penicillium ve rhizopus türü mantarlar tarafından üretilen, aflatoksin b1, b2, g1, g2, m1ve m2 gibi alt tipleri olan ve canlılarda karaciğer başta olmak üzere tüm organları etkileyerek ölüme neden olan bir grup mantar zehri. aflatoksinlerin tamamen parçalanmaları için 300 ºc ve üzeri sıcaklıklara ihtiyaç olduğundan pastörizasyon işlemleri gıda maddelerindeki bu bileşikleri etkisiz kılmak için yeterli değildir. Aflatoksin. C7h10o6; aspergillus flavus tarafından meydana getirilen kanser yapıcı ve karaciğere zararlı bir mikotoksin. Biyoloji, veterinerlik alanlarında kullanılır. Aspergillus flavus mantarı tarafından salgılanan kanser yapıcı ve karaciğere zararlı bir mikotoksin.

İngilizce Toxins Türkçe anlamı, Toxins eş anlamlısı

Sözcükler, direkt olarak Toxins ile ilgili eş anlamlı kelimeler olmayabilir. Kelime anlamı benzer olan sözcükler olabilirler.

Poison : Zehir. Ağı. Olumsuz yönde etkilemek. Zehir vermek. Zehir katmak. Ağu. Bir organizmayı tedirgin eden ya da öldüren özdek. bir metal ya da alaşımın niteliğini bozan özdek. bir tezgenin etkinliğini azaltan ya da yok eden özdek. Zehirlemek. Bozmak. Aşı.

Mons : Dağ. Vücutta çıkıntı. Belçika'nın güneybatısında bir şehir.

Exotoxin : Dışzehir. Bazı mikroorganizmalar tarafından salgılanarak dışarı verilen, vücut dokuları üzerinde toksik etkiye sahip madde. Dış ağı. Eksotoksin. Biyoloji, veterinerlik alanlarında kullanılır. Canlı bakterilerce salgılanarak dış ortama verilen zehir. gram pozitif ve negatif bakteriler tarafından salgılanır, genellikle protein yapısında olur, yerel veya sistemik etkili gösterirler, dış zehir. Ekzotoksin. Mikroorganizma tarafından salıverilen toksin (kimya). Bakteriler tarafından çıkarılan zehir.

 

Mons veneris : Venüs tepesi.

Bacterial toxin : Bakteriyel taksin. Bakteriyel toksin. Bakteriler tarafından salgılanan iç veya dış toksinlere verilen genel ad.

Area : Bölge. Bir ülkenin km2 ya da mil2 birimiyle belirlenen alan genişliği. Mesaha. Boşluk. Civar. Yüzölçümü. Yöre. Alan. Bir araştırma evrenini sınırlayan uzamsal ya da yersel kesim. Arazi.

Zootoxin : Bazı balık, yılan, akrep vb. canlılar tarafından salgılanan toksin, zootoksin. Zootoksin. Hayvanlar tarafından meydana getirilen herhangi bir zehir. Hayvanlar tarafından üretilen zehir (yılan zehri gibi). Hayvan zehri. Hayvan toksini.

Cytotoxin : Sitotoksin. Hücreyi zehirleyip öldüren ya da görevinin değişmesine neden olan herhangi bir madde. Hücre zehirleyici. Hücreyi zehirleyip öldüren veya görevinin değişmesine neden olan herhangi bir madde. Hücreler için zehirli olan toksin türü.

Phytotoxin : Bitkilerden elde edilen zehir. Bitkilerden elde edilen herhangi bir zehir. Fitotoksin. Bitki toksini.

Endotoxin : Dahili zehir. Hücrenin içinde olup hücrelerin ölümünden sonra çıkan zehirli maddeler. İç toksin. Endotoksin. Vücudun içerisinde doğal zehir. İçağı. İç zehir. Biyoloji, veterinerlik alanlarında kullanılır. Gram-negatif bakterilerin hücre duvarında bulunan, patojeniteyle ilişkili ve bakteri parçalandığı zaman veya gelişmesi sırasında ortaya çıkan, konakçı için zehirli nitelikteki bir lipopolisakkarit, iç zehir. Otoliz ya da başka bir yolla hücrenin tahribi üzerine gram negatif bakterilerin hücre duvarından serbest bırakılan zehirli bir lipopolisakkarit.

Toxins synonyms : animal toxin, pubic region, poisonous substance, plant toxin, ricin toxin, nephrotoxin, mons pubis, neurolysin, hepatotoxin, neurotoxin, region, pubes, toxin, ricin, toxicant.

Toxins zıt anlamlı kelimeler, Toxins kelime anlamı

Exotoxin : Biyoloji, veterinerlik alanlarında kullanılır. Bakteriler tarafından çıkarılan zehir. Bazı mikroorganizmalar tarafından salgılanarak dışarı verilen, vücut dokuları üzerinde toksik etkiye sahip madde. Mikroorganizma tarafından salıverilen toksin (kimya). Eksotoksin. Dış ağı. Dışzehir. Canlı bakterilerce salgılanarak dış ortama verilen zehir. gram pozitif ve negatif bakteriler tarafından salgılanır, genellikle protein yapısında olur, yerel veya sistemik etkili gösterirler, dış zehir. Ekzotoksin.

Endotoxin : İç toksin. Vücudun içerisinde doğal zehir. İçağı. Dahili zehir. Endotoksin. İç zehir. Hücrenin içinde olup hücrelerin ölümünden sonra çıkan zehirli maddeler. Biyoloji, veterinerlik alanlarında kullanılır. Gram-negatif bakterilerin hücre duvarında bulunan, patojeniteyle ilişkili ve bakteri parçalandığı zaman veya gelişmesi sırasında ortaya çıkan, konakçı için zehirli nitelikteki bir lipopolisakkarit, iç zehir. Otoliz ya da başka bir yolla hücrenin tahribi üzerine gram negatif bakterilerin hücre duvarından serbest bırakılan zehirli bir lipopolisakkarit.

Light : Işıldamak. Nur. Göze uyarımda bulunan ve beyin tarafından yorumlandığında görme duyusuna, yani görülebilir ışığa yol açan elektromıknatıs ışınım. başka bir deyişle, ışımayla yayılan ve görme duyusuyla algılanan erke biçimi. (bu elektromıknatıs ışınım, 4x10-7 m ile 7,7x10-7 m arasındaki dalga uzunluklarında yer alır. dalga uzunluklarındaki değişiklikler gözde değişik duyulara yol açarak değişik renkleri oluşturur). Eşik. Açık (renk için). Işımak. Neşelendirmek. Bilgisayar, fizik, uzay, sinema, televizyon, tiyatro alanlarında kullanılır. Işık tutmak. Denk gelmek.