Urban complex türkçesi Urban complex nedir

  • Kentsel bütün.
  • Yalnız özeğinden ve kent yönetiminin sınırları içinde kalan alandan değil, çevresindeki yarı kırsal yerleşme birimlerinden, yörekentlerden de oluşan anakent.
  • Şehir kompleksi.

Urban complex ingilizcede ne demek, Urban complex nerede nasıl kullanılır?

Urban : Şehre ait. Şehirli. Şehir. Şehirde bulunan. Kentsel. Kent ile ilgili. Şehir ile ilgili. Şehirde yaşayan veya bulunan. Kentte bulunan. Şehirsel.

Complex : Karışık. Güçlük. Karmaşık. Birbirine bağlı geniş bir bezemin (örnek: bir apartman katı) tam olarak kurulması durumu. Karmaşa. Site. Yalın olmayan.2- çözeltide kendisini oluşturan parçalara iki yönlü olarak ayrışan bir yükün ya da bileşik. Çapraşık. Tam bezem. Bilgisayar, eğitim, fizik, kimya, sinema, televizyon alanlarında kullanılır.

Urban agglomeration : Nüfusun, tecim, işleyim, ekin. dinlenme ve eğlenme etkinliklerinin, bunların gerekli kıldığı yapıların, donanımların ve kolaylıkların kentlerde toplanması süreci. bu sürecin ortaya çıkardığı, kırsal niteliklerini yitirmiş yerleşme yeri. Kentsel yığılma. Ana kentle, ondan belli uzaklıkta kurulmuş öteki uydu kentlerin bir arada oluşturdukları yoğun nüfuslu yerleşmelerin tümü.

Urban area : Kentsel alan. Mücavir alan. Genellikle bir kent yönetimi biriminin sınırları içinde kalmakla birlikte, kimi kez ondan daha geniş olan ve kırsal niteliğini yitirmiş ya da yitirmek üzere bulunan yörekentleri de kapsayan alan.

 

Urban centralization : Nüfusun, tecim, işleyim, ekin. dinlenme ve eğlenme etkinliklerinin, bunların gerekli kıldığı yapıların, donanımların ve kolaylıkların kentlerde toplanması süreci. bu sürecin ortaya çıkardığı, kırsal niteliklerini yitirmiş yerleşme yeri. Kentsel yığılma. Nüfusun kentsel bölgelerde yoğunlaşması, özellikle tecim, işleyim, ekin, yönetim ve dinlenme-eğlenme etkinliklerinin kentlerde toplanması olayı.

Urban decentralization : Kentten uzaklaşma. Kent nüfusunun kent özeğinden uzaklaşarak yörekent ya da uydukentlerde yaşaması süreci. işleyim kuruluşları ve bunlar gibi geniş yer gerektiren kuruluşların kent dışında, işleyim yörekentlerinde ya da uydukentlerinde oluşup gelişmesi eğilimi.