Numerals türkçesi Numerals nedir

  • [#sayı Sayılar].
  • Okul veya üniversiteden mezun olunan yılı belirten son iki rakam.

Numerals ile ilgili cümleler

English: He learned to write numerals before go to school.
Turkish: O, okula gitmeden önce rakamları yazmayı öğrendi.

English: Subject numerals in Arabic language is quite difficult.
Turkish: Arapçada rakamlar konusu, oldukça zordur.

Numerals ingilizcede ne demek, Numerals nerede nasıl kullanılır?

Arabic numerals : Arap rakamları. Normal rakamlar. Günümüz rakamları.

Roman numerals : Romen sayıları. Roma rakamları. Roma sayıları. Romen rakamları. Harflerin numaraların karşılığı olarak kullanıldığı sayı sistemi (örneğin xxıı = 22).

Uppercase roman numerals : Büyük roma rakamları.

Numeral adjective : Varlıkları, miktar, sıra, üleştirme, topluluk vb. bakımlardan belirten sıfatlar: üç gün, ikinci çocuk, üçer elma, ikili gruplar, üçlü anlaşma vb. aslında ikilik (dualite) gösteren ve genellikle göz (gö+z), diz, göğüs (<köküz), omuz, boynuz gibi organ adlarında rastlanan eski +(ı)z/+(u)z eki (c.brockelmann, ogm, §. 120), zamanla ve yakıştırma yoluyla ikiz (ikiz çocuk) vb. dışındaki sayılara da gelerek üçüz, dördüz, beşiz, üçüzlü, yedizli gibi çokluk ve topluluk sıfatlarını oluşturmuştur: beşiz kardeşler, yedizli şamdan, üçüzlü badem vb. ayrıca bk. topluluk sayı sıfatı. Sayı sıfatı.

 

Distributive numeral adjective : Asıl sayılar üzerine -ar, -şar eklerinin getirilmesiyle kurulan ve ilgili olduğu nesneyi sayı bakımından paylaştırma, dağıtma, ayırma ve bölük bölük gösterme yönlerinden açıklayan sıfatlar: beşer soru, üçer kez, ikişer el, birer defter, yedişer kişi vb. Üleştirme sayı sıfatı. Üleştirme sayı sıfatları.

Electronic numeral integrator and computer : İlk ve en büyük elektronik bilgisayarlardan biri. Elektronik sayısal entegratör ve bilgisayar. Enıac.

Decimal numeral : Onlu sayılama dizgesinde bir sayıt. Onlu rakam. Onlu sayıt.

Numeracy : Matematiksel beceri. Matematiğe yatkınlık. Matematik becerisine sahip olma. Matematiksel yetenekler. Matematiksel yatkınlık.

Numeral : Rakamsal. Rakam. Sayı adı. Sayı. Sayısal. Sayı kavramını gösteren ad. üç, beş, yedi, dokuz, on, yüz, bin, bin dokuz yüz, seksen altı, bir milyon üç yüz elli altı bin, tümen vb. Bilgisayar, bilişim, gramer alanlarında kullanılır. Adet. Bir sayının kesikli gösterimi,örn. bir sayıyı gösteren dört değişik sayıt şunlar olabilir.: on iki türkçe bir sözcükle 12 onlu sayılama dizgesinde xıı roman saymaklarıyla 1100 arı ikili sayılama dizgesinde. Sayılardan ibaret.

Numerary : Sayı ya da sayılara ait. Sayı.

İngilizce Numerals Türkçe anlamı, Numerals eş anlamlısı

Sözcükler, direkt olarak Numerals ile ilgili eş anlamlı kelimeler olmayabilir. Kelime anlamı benzer olan sözcükler olabilirler.

Numeracy : Matematiğe yatkınlık. Matematiksel beceri. Matematiksel yetenekler. Matematik becerisine sahip olma. Matematiksel yatkınlık.

 

Numbers : Eski ahitte dördüncü kitap (incil). Sayı. Çokluk. Şiir. Sayı ile gösterilen değerler. üremin sayışımında gün toplamı üremi sayışılacak para (belgit tutarı) ile yargılanarak bulunan sayı.

Many : Birçok. Çok. Kaç. Sürüsüne bereket. Çoğu. Bir çok. Nice. Adl. Köp. Binbir türlü.

Score : Skor. Çentiklemek. Bir testten, genellikle doğru olarak yanıtlanan madde sayısına göre elde edilen sonuca sayıyla biçilen değer. 2-üzerinde matematiksel bir işlem yapılmamış olan puan; ham puan. Hesaplaşmak. Eleştirmek. Çizgi çekmek. Gol atmak. Puan almak. Sayı yapmak. Ağır eleştirmek.

Nos : Rakamlar.

Educated : Yetişmiş. Öğrenim görmüş. Mürekkep yalamış. Okumuş. Eğitimli. Aydın. Tahsilli. Öğrenimli.

Legion : Lejyon (romalılarda). Eski romalılarda askeri birlik. birkaç takımdan oluşan asker birliği. Kalabalık insan topluluğu. Eski roma tümeni. Lejyon. Kalabalık. Birlik. Ordu. Alay.

Figures : Semboller. Basamaklar. Eşkal. Rakamsal veriler. Rakamlar.

Numerals zıt anlamlı kelimeler, Numerals kelime anlamı

Few : Az. Havadan önlemede. Yedi veya daha az sayıda uçak gördüğünü yer önleme istasyonuna bildirmede kullandığı bir kod. Bazıları. Kıt. Az miktar. Az bulutlu. Sayıca az. Birkaç. Azıcık.

Uneducated : Okumamış. Cahil. Eğitimsiz. Kültürsüz. Nadan. Öğrenimsiz. Terbiyesiz. Eğitilmemiş. Tahsilsiz. Yobaz.

Innumerate : Hesap bilmeyen kimse. Hesap bilmeyen. Hesap yapamayan kimse.