Gölyaka nedir, Gölyaka ne demek

Gölyaka; Dil bilgisi yönünden Türkçe'de özel olarak kullanılır.

  • Düzce iline bağlı ilçelerden biri

Gezilecek görülecek bir yer, şehir olarak tanımı:

Konya ili, Beyşehir belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Balıkesir ili, Edincik nahiyesine bağlı bir yer. Adana şehrinde, Karataş ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Konya şehri, Ilgın ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Bursa ilinde, Orhangazi belediyesi, merkez bucağına bağlı bir bölge. Muğla şehri, Selimiye bucağına bağlı bir yer.

Gölyaka hakkında bilgiler

Gölyaka, Düzce'nin ilçesidir. Efteni Gölü etrafına kurulduğu için, adına Gölyaka denmiştir, etrafı dağlarla çevrilidir. İstanbula 200 km, Ankaraya ise 250 Km mesafededir.

Nüfus'un büyük çoğunluğu tarımdan geçinir. büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, fındık en önemli geçim kaynaklarıdır. Bunun dışında küçük çapta olsa da tekstil fabrikaları da ilçe ekonomisine katkı sağlamaktadır.

Gölyaka anlamı, kısaca tanımı:

Düzce : Oldukça düz. Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

İlçe : Yönetim bakımından yurt bölümlemesinde ilden sonra gelen bölüm, kaymakamlık, kaza.

Etraf : Yanlar, taraflar. Bir kimsenin sürekli ilişkide bulunduğu kimseler, yakınlar, muhit. Çevre.

 

Kurul : Bir işi yapmak, yönetmek veya bir kurum ve kuruluşu temsil etmek için görevlendirilmiş kişilerden oluşmuş topluluk, heyet, konsey, asamble.

Çevrili : Çevrilmiş, kuşatılmış. Dönük.

İstanbul : Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Ankara : Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerinden biri, Türkiye'nin başkenti.

Mesafe : İlişkilerde çok içten olmama durumu, resmiyet. Ara, aralık, uzaklık. Uzaklık.

Nüfus : Bir ülkede, bir bölgede, bir evde belirli bir anda yaşayanların oluşturduğu toplam sayı, popülasyon. Kişi. Ortak bir özellik gösteren kimselerin bütünü.

Bağlı : Kapatılmış olan, kapalı. Halk inanışına göre, büyü etkisiyle cinsel güçten yoksun edilmiş (erkek). Sınırlanmış, sınırlı. Bir kuruluşun yetkisi altında bulunan. Bir bağ ile tutturulmuş olan. Gerçekleşmesi bir şartı gerektiren, vabeste. Bir kimseye, bir düşünceye, bir hatıraya saygı, aşk vb. duygularla bağlanan, sadık, tutkun.

Biri : Bir tanesi. Bilinmeyen bir kimse.