Karga tulumba nedir, Karga tulumba ne demek

Karga tulumba; Dil bilgisi yönünden Türkçe'de zarf olarak kullanılır. kökeni italyanca dilinden gelmektedir.

  • Birkaç kişi birini yakalayıp elleri üstünde havaya kaldırarak

"Karga tulumba" ile ilgili cümle

  • "Onu karga tulumba götürdüler."

Karga tulumba anlamı, kısaca tanımı:

Karga tulumba etmek : Birkaç kişi, birini kollarından bacaklarından tutup kaldırmak.

Karga : Bir şeyin asıl durumunu yitirerek baş aşağı olması. Kargagillerden, kanatları geniş, tüyleri kara renkte, tarla ve bahçelere çok zarar veren kuş (Corvus). Yelkenleri toplama.

Tulumba : Otomobil lastiği, futbol topu vb. şeyleri şişirmeye veya herhangi bir sıvıyı sıkmaya, bir şey üzerine püskürtmeye yarayan araç. Sıvıları alçak yerlerden çekmeye veya yüksek yerlere çıkarmaya yarayan araç.

Tulum : Bazı yiyecek ve içecekler için koruyucu kap olarak kullanılan, önü yarılmadan bütün olarak yüzülmüş hayvan derisi. Göğüs ve pantolon bölümü bitişik giysi. Gövdesi bu deriden yapılmış üflemeli çalgı, gayda. Tüp. Şişman, tombul.

Tulu : Güneşin doğması, doğuşu.

Kişi : Çekimli fiillerde ve zamirlerde konuşan, dinleyen, sözü edilen varlık, şahıs. Kadın veya erkeğe verilen genel ad, şahıs, zat, nefer. Eş, koca. Erkek. Oyun, roman, hikâye vb.nde yer alan kimse.

 

Üstün : Benzerlerine göre daha yüksek bir düzeyde olan, onları geride bırakan. Arap harfli metinlerde bir ünsüzün a, e seslerinden biriyle okunacağını gösteren işaret, fetha. Birine veya bir şeye göre nitelik bakımından daha yüksek, daha elverişli olan, faik.

Hava : Gökyüzü. Keyif, âlem. Hava yuvarını oluşturan, bütün canlıların solunumuna yarayan, renksiz, kokusuz, akışkan gaz karışımı. Esinti. Müzik parçalarında tür. Tarz, üslup. Çekicilik. Çevreyi kuşatan boşluk. Canlılar üzerindeki etkisine göre hava yuvarının durumu. Müzik aletlerinden çıkan ses perdesi. Durum, ortam, çevre, muhit, atmosfer, ambiyans. Görünüş, davranış, söz vb. için bir kimsenin durumunu belirten özellik. Sonuçsuz, anlamsız, boş (durum, davranış, söz). Meteoroloji ile ilgili olayların bütünü.