Maksutlu nedir, Maksutlu ne demek

Maksutlu; Yerleşim Merkezi olarak kullanılan bir sözcüktür.

Gezilecek Görülecek bir yer olarak anlamı:

Çorum şehri, Kargı belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer.

Edirne ili, Hamidiye bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.

Giresun ili, Görele ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.

Kahramanmaraş ili, merkez ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yer.

Sivas şehri, Çetinkaya nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.

Sivas kenti, Şarkışla ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

Tekirdağ ilinde, Çorlu ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer.

Maksutlu tanımı, anlamı

Maksut : İstenen, niyet edilen, güdülen, amaçlanan

Kahramanmaraş : Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Kahraman : Savaşta veya tehlikeli bir durumda yararlık gösteren (kimse), alp, yiğit. Roman, hikâye, tiyatro vb. edebiyat türlerinde en önemli kişi. Bir olayda önemli yeri olan kimse.

Şarkışla : Sivas iline bağlı ilçelerden biri.

Tekirdağ : Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Hamidiye : Koyun çanı. (Akçakese Güdül Ankara). Adana şehrinde, Ceyhan ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yer. Adana ilinde, Kamışlı bucağına bağlı bir yer. Afyon ilinde, Bolvadin ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Aksaray ilinde, merkez ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Aydın ilinde, Nazilli ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Balıkesir ilinde, Bigadiç ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Bilecik kenti, Bozüyük belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Bilecik şehrinde, Gölpazarı ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Bursa şehrinde, Gemlik ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Bursa kenti, İnegöl belediyesi, merkez bucağına bağlı bir bölge. Bursa ili, Karacabey ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Bursa ilinde, Mustafakemalpaşa ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Denizli şehri, Güney ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Edirne ilinde, Hamidiye nahiyesine bağlı bir bölge. Erzurum ili, Tortum ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Eskişehir şehri, Mahmudiye ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Eskişehir kenti, Mihalıççık belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Gaziantep ilinde, Sakçagöz nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Giresun ilinde, merkez ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Karaman şehri, Kılbasan nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Kastamonu şehri, Çatalzeytin belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Kırklareli kenti, Kıyıköy bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Kocaeli şehrinde, Gölcük ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Malatya şehrinde, Yazıhan ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Manisa ilinde, Akhisar ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Manisa ilinde, Gelembe bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Manisa kenti, Kula ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Manisa ili, Soma ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Rize kenti, Pazar ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Sinop ilinde, Erfelek ilçesi, merkez bucağına bağlı bir bölge.

 

Yerleşim : Yerleşme, iskân.

 

Belediye : İl, ilçe, kasaba, belde vb. yerleşim merkezlerinde temizlik, aydınlatma, su, toplu taşıma ve esnafın denetimi gibi kamu hizmetlerine bakan, başkanı ve üyeleri halk tarafından seçilen, tüzel kişiliği olan örgüt, şehremaneti. Bu örgütün bulunduğu bina.

Giresun : Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Görele : Giresun iline bağlı ilçelerden biri.

Nahiye : Bucak. Bölge.

Merkez : Bir bölgenin veya kuruluşun yönetim yeri. Biçim, tarz. Bir işin öğretildiği yer. Bir kapalı eğrinin veya bazı çokgenlerde köşegenlerin kesişme noktası. Bir dairenin veya bir küre yüzeyinin her noktasından aynı uzaklıkta bulunan iç nokta, özek. Belirli bir yerin ortası. Polis karakolu. Bir işin yoğun olarak yapıldığı yer.

Edirne : Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Beledi : Şehirle ilgili. Pamuklu, kalın bir tür kumaş. Yerleşik.

Şarkı : Tonlama değişiklikleriyle çeşitli duygular uyandıran uyumlu, ezgili insan sesleri dizisi. Divan edebiyatında, bestelenmek için dörtlükler biçiminde ve uyaklı olarak yazılmış olan şiir biçimi. Klasik Türk müziğinde aşk üzerine söylenen, nakaratı ve ara nağmesi olan parça. Ezgi, müzik parçası, melodi, liet.

Sivas : Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Bölge : Sınırları idari, ekonomik birliğe, toprak, iklim ve bitki özelliklerinin benzerliğine veya üzerinde yaşayan insanların aynı soydan gelmiş olmalarına göre belirlenen toprak parçası, mıntıka. Vücut yüzeyinde sınırları belli herhangi bir bölüm, nahiye.

Tekir : Barbunyaya (I) benzeyen bir balık (Mugil surmulletus). Postu siyah çubuklarla ve beneklerle süslü, kül renginde veya boz olan (kedi).

Kahra : Hayvan yiyeceği. Büyük taşlık yer. Mağara, delik. Yeraltı: Yağan yağmur kahraya geçti.

Görel : Hindi.

Diğer dillerde Maksimus anlamı nedir?

İngilizce'de Maksimus ne demek ? : maximus