Ölmez çiçek nedir, Ölmez çiçek ne demek

Ölmez çiçek; bir bitki bilimi terimidir.

  • Basit ve tüylü yapraklı, parlak sarı çiçekleri uzun zaman saklanabilen, özel kokulu, çok yıllık ve otsu bir bitki, sarıçiçek, yayla çiçeği, yayla gülü (Helichrysum)

Ölmez çiçek anlamı, kısaca tanımı:

Ölmez : Ölümsüz, kalıcı olan. Çok dayanıklı, kolay eskimeyen.

Çiçek : Davranışları hafif, toplum kurallarına uymayan kimse. Bir bitkinin, üreme organlarını taşıyan çoğu güzel kokulu, renkli bölümü. İrinli kabarcıklar dökerek yüzde izler bırakan ateşli, ağır ve bulaşıcı bir hastalık. Çiçek açan kır veya bahçe bitkisi. Süblimleşme veya çiçeksime yoluyla elde edilen toz.

Basit : Yapılması veya anlaşılması kolay olan, karışık olmayan, bayağı. Süssüz, gösterişsiz. Her zaman rastlanan, özelliği olmayan, olağan. Kolay. Bilgi ve görgüsü sınırlı olan, bayağı, görgüsüz.

Tüylü : Tüyü olan. Uzun tüyleri olan kilim.

Yapraklı : Yaprağı olan. Çankırı iline bağlı ilçelerden biri.

Parlak : Parlayan, ışıldayan. Temiz ve ışıklı. Göze çarpacak kadar başarılı. Yüzü güzel (oğlan).

Zaman : Fiillerin belirttikleri geçmiş zaman, şimdiki zaman, gelecek zaman, geniş zaman kavramı. Bir işe ayrılmış veya bir iş için alışılmış saatler, vakit. Belirlenmiş olan an. Bir işin, bir oluşun içinde geçtiği, geçeceği veya geçmekte olduğu süre, vakit. Olayların oluş ve akış sırasını belirleyen, düzenli ve dönemli gök olaylarını birim olarak kullanan sanal bir kavram. Çağ, mevsim. Bu sürenin belirli bir parçası, vakit. Yer kabuğunun geçirdiği gelişimde belirlenen ve fosillere göre dörde ayrılan geniş evrelerden her biri. Dönem, devir.

 

Kokulu : Kokusu olan.

Yıllık : Yılda bir çıkan ve o yılın olaylarını anlatan kitap, bülten, dergi vb. eser, salname. Bir yıl içinde olan. Öğretim yılı sonunda hazırlanan, öğrenci, öğretmen ve yöneticilerin özellikleriyle ilgili bilgiler ile eğlendirici konuların yer aldığı kitap. Bir yılda verilen ücret. Bir yıl için, senelik, senevi. Yapımından veya doğumundan başlayarak üzerinden bir yıl geçmiş olan. Yılda bir yapılan. Yılın gün, hafta, ay vb. bölümlerinden başka, bayram, yıl dönümü gibi belli günleri ve birtakım astronomi, meteoroloji, istatistik bilgilerini gösteren kitap biçiminde takvim, almanak.