F geçici trafik belgesi nedir, F geçici trafik belgesi ne demek

F geçici trafik belgesi; İktisat alanında kullanılan bir terimdir.

İktisat terim anlamı:

Yurtdışında bulunan Türkiye vatandaşlarının, bulundukları ülke mevzuatı gereğince belge ve plakaları geri alınan plakasız araçları ile Türkiye’ye gelişlerinde gümrük idarelerince verilen giriş izin belgesiyle tescil birimince en çok 3 ay süre için verilen belge.

F geçici trafik belgesi tanımı, anlamı

F : Türk alfabesinin yedinci sırasında yer alan ve Fe adı verilen bu harf, ses bilimi bakımından ötümsüz, sürtünücü diş dudak ünsüzünü gösterir. Nota işaretleri harflerle gösterilirken fa sesini gösterir. Bazı ülkelerde ısı birimi olarak kullanılan fahrenhayt derecesinin göstergesi. Merceğin odak uzaklığının simgesi. Flor elementinin simgesi. Fenilalanin amino asit. Fahrenheit derecesi. 3.Flor. 4.Folik asit. 5.Faraday. 6.Fertilite faktörü. Müzik edebiyatında ve dizgelerde FA notasını ifade eden harf

Geçi : Keçi. Makas. Oynatılan orta kadını. Kız. Avam, halk. Haddeleme işleminde, haddelenen parçaların haddelerden bir kez geçişi.

Belge : Bir gerçeğe tanıklık eden yazı, fotoğraf, resim, film vb., vesika, doküman.

Geçici : Çok sürmeyen. Yaya, yoldan veya karşıdan karşıya geçen kimse, yolcu. Bulaşan, bulaşıcı. Kısa ve belli bir süre için olan, muvakkat, palyatif, kalıcı karşıtı.

 

Trafik : Ulaşım yollarının yayalar ve her türlü taşıt tarafından kullanılması, gidiş geliş, seyrüsefer. Ulaşım yollarında bulunan taşıt ve yayaların tümü. Yoğunluk. Önemli görevlerde bulunan kişilerin bir yere gidiş gelişi.

İzin belgesi : Yasa tarafından kısıtlanmış veya düzenlenmiş bir şeyin yapılması için, kamu yetkesince verilen ve devredilemeyen izin. Yapılması için resmi örgütlerden izin alınması gereken işlerde yetkili orununca verilen izin belgesi.

Gereğince : Gereği gibi, gereğine göre, gerektiği gibi, mucibince.

Plakasız : Plakası olmayan.

Vatandaş : Yurttaş.

Mevzuat : Bir ülkede yürürlükte olan yasa, tüzük, yönetmelik vb.nin bütünü. Sandık, çuval, teneke gibi içine ticaret malı konulan koyacaklar.

Türkiye : Türkiye Cumhuriyeti’nin yer aldığı ülke. [Bakınız: tûrkiyâ].

Tescil : Herhangi bir şeyi resmî olarak kaydetme, kütüğe geçirme. Bir taşınmazın üzerinde bir ayni hakkın kurulması için tapu kütüğüne yapılması gerekli kayıt.

Gereği : Pazar.

Gümrük : Bir ülkeye giren veya bir ülkeden çıkan mal ve eşya üzerinden alınan vergi. Bu verginin alınması işlemiyle uğraşan devlet kuruluşu. Sınır kapılarında denetim ve gözetim işlerinin yapıldığı yer.

Plaka : Kamyon, otomobil vb. kara taşıtlarına takılan numara levhası. Plak. Metal yaprak.

Tesci : (Divan edebiyatı terimi) Secili yazma.

Türki : Türkle ilgili. Türkçe.

Vatan : Yurt.

Geliş : Gelme işi.

Diğer dillerde F faktörü anlamı nedir?

İngilizce'de F faktörü ne demek ? : f factor