Hocalar nedir, Hocalar ne demek

Hocalar; Dil bilgisi yönünden Türkçe'de özel olarak kullanılır.

  • Afyonkarahisar iline bağlı ilçelerden biri

Gezilecek görülecek bir yer, şehir olarak tanımı:

Antalya şehri, Demirtaş bucağına bağlı bir bölge. Kastamonu şehri, Pınarbaşı ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Antalya şehri, Taşağıl bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Kütahya şehrinde, Hisarcık belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Uşak şehrinde, merkez ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.

Hocalar hakkında bilgiler

Hocalar, Afyonkarahisar ilinin bir ilçesidir.

İlçe merkezine bağlı; 15 köy ve 3 mahalle bulunmaktadır. Köyleri Akçadere, Avgancık, Çalca, Çepni, Davulga, Devlethan, Güre, İhsaniye, Kocagöl, Kozluca, Örencik, Örtülü, Uluköy, Yağcı ve Yeşilhisar'dır. Mahalleleri Hürriyet Mahallesi, Şafak Mahallesi ve Yenimahalle'dir.

Hocalar ile ilgili Cümleler

  • Önce üniversite hocalarımdan başlamalıyım sonra ikinci üniversite hocalarımdan devam etmeliyim.
  • Üniversite hocaları, yabancı dilleri kolay öğrenebilmenin yolunun, anadili çok güzel konuşmaktan geçtiğini söylerler.
  • Üniversite hocalarıma selamlar onları da çözdüm ama kırmamak için bir şey söylemedim.

Hocalar kısaca anlamı, tanımı:

 

Afyonkarahisar : Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

İlçe : Yönetim bakımından yurt bölümlemesinde ilden sonra gelen bölüm, kaymakamlık, kaza.

Hoca : Müslümanlıkta din görevlisi. Akıl öğreten, öğüt veren kimse. Öğretmen. Medresede öğrenim gören sarıklı, cübbeli din adamı.

Merkez : Polis karakolu. Bir dairenin veya bir küre yüzeyinin her noktasından aynı uzaklıkta bulunan iç nokta, özek. Bir kapalı eğrinin veya bazı çokgenlerde köşegenlerin kesişme noktası. Bir işin öğretildiği yer. Bir işin yoğun olarak yapıldığı yer. Belirli bir yerin ortası. Bir bölgenin veya kuruluşun yönetim yeri. Biçim, tarz.

Mahalle : Bir şehrin bir kasabanın, büyükçe bir köyün bölündüğü parçalardan her biri. Bu parçalarda oturan insanlarn tamamı.

Bulunmak : Bulma işine konu olmak. Bir yerde olmak. Herhangi bir durumda olmak.

Davul : Büyük ve enlice bir kasnağın iki yanına deri geçirilerek yapılan, tokmak ve değnekle çalınan çalgı. Bateri.

Devlet : Talih. Toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlık. Büyüklük, mevki. Bu tüzel varlığın yönetim organları. Mutluluk.

İhsan : Bağışlanan şey, kayra, lütuf, inayet, atıfet. Karşılık beklemeden yapılmış olan yardım, iyilik. İyilik etme, iyi davranma. Bağışlama, bağışta bulunma.

Örtü : Yapılarda çatı, dam. Örtmek için kullanılan şey, vualet.

Bağlı : Halk inanışına göre, büyü etkisiyle cinsel güçten yoksun edilmiş (erkek). Bir kuruluşun yetkisi altında bulunan. Kapatılmış olan, kapalı. Gerçekleşmesi bir şartı gerektiren, vabeste. Bir kimseye, bir düşünceye, bir hatıraya saygı, aşk vb. duygularla bağlanan, sadık, tutkun. Sınırlanmış, sınırlı. Bir bağ ile tutturulmuş olan.

Biri : Bir tanesi. Bilinmeyen bir kimse.

Hocalar yemişi : Taşlık yerde yetişen, kırmızı kiraza benzer meyveleri olan bir çeşit küçük ağaç.