Occasional employment türkçesi Occasional employment nedir

  • Geçici işlendirme.
  • İktisat alanında kullanılır.
  • Düzenli bir çalışma süresi veya ücret sözleşmesini temel almaksızın belli bir amaca yönelik olarak işgücünün çalıştırılması.

Occasional employment ingilizcede ne demek, Occasional employment nerede nasıl kullanılır?

Occasional : Ara sıra olan. Rasgele. Nadiren. Ara sıra meydana gelen. Arada sırada olan. Bazen. Çok amaçlı. Fırsat düştükçe yapılan. Tesadüfi. Rastlantısal.

Employment : Çalıştırma. Görev. İş alma. İşe alma. Memuriyet. İş verme. Hizmet. İş. Görevlendirme. İktisat, ekonomi alanlarında kullanılır.

Occasional absence : İşçilerin iş yerine zaman zaman gelmemeleri. Rastgele işe gelmeme. Ara sıra meydana gelen devamsızlık.

Occasional dwelling : İkincil konut. Bir kimsenin sürekli olarak yaşadığı evinden ayrı, dinlencelerinde ya da kısa süreli iş gezilerinde kullandığı, konut pazarında bolluk varmış izlenimini vermekle birlikte, gerçekte, konut sunumunu sınırlandıran konut birimi.

Occasional mistake : Arızi hata. Tesadüfi hata. Rastlantı hatası.

Occasional parasite : Geçici parazit. Okkasiyonal parazit.

İngilizce Occasional employment Türkçe anlamı, Occasional employment eş anlamlısı

Sözcükler, direkt olarak Occasional employment ile ilgili eş anlamlı kelimeler olmayabilir. Kelime anlamı benzer olan sözcükler olabilirler.

 

A change in supply : Sunum kayması. Üreticilerin mal sunumunu etkileyen fiyat dışındaki değişkenlerde ortaya çıkan değişme sonucu sunumun artması veya azalması diğer bir deyişle sunum eğrisinin sağa (aşağıya, güneydoğuya) veya sola (yukarıya, kuzeybatıya) kayması. krş. sunumun sağa kayması, sunumun sola kayması.

Temporary employment : Geçici işçilik. Geçici çalışma. Geçici iş.

A change in individual demand : Bir tüketicinin bir mala olan istemini etkileyen fiyat dışındaki diğer değişkenlerde ortaya çıkan bir değişme sonucu bireysel istemin artması veya azalması, diğer bir deyişle bireysel istem eğrisinin sağa (yukarıya, kuzeydoğuya) veya sola (aşağıya, güneybatıya) kayması. Bireysel istem kayması.

A shift in supply : Sunum kayması. Üreticilerin mal sunumunu etkileyen fiyat dışındaki değişkenlerde ortaya çıkan değişme sonucu sunumun artması veya azalması diğer bir deyişle sunum eğrisinin sağa (aşağıya, güneydoğuya) veya sola (yukarıya, kuzeybatıya) kayması. krş. sunumun sağa kayması, sunumun sola kayması.

Ability to pay approach : Güç yaklaşımı. Bireylerin, devlet harcamalarının finansmanına, elde ettikleri gelir düzeyiyle orantılı olarak vergilendirilmeleri yoluyla katılmalarını ifade eden ve adam smith tarafından geliştirilen vergileme yaklaşımı. krş. yararlanma yaklaşımı.

A change in demand : İstem kayması. Tüketicilerin bir mala olan istemini etkileyen fiyat dışındaki diğer değişkenlerde ortaya çıkan bir değişme sonucu istemin artması veya azalması diğer bir deyişle istem eğrisinin sağa (yukarıya, kuzeydoğuya) veya sola (aşağıya, güneybatıya) kayması.

 

A group shares : Şirkete sonradan ortak olanlardan farklı olarak, şirketin ilk kurucularına genellikle kara iştirak ve oy kullanmayla ilgili haklar veren ayrıcalıklı hisse senedi türü. A grubu hisse senedi.

Abnormal budget receipts : Olağanüstü bütçe harcamalarını karşılamak için, söz konusu dönemde ek harç, vergi ve borçlanma gibi yollarla elde edilen gelir. Olağanüstü bütçe geliri.

Abnormal budget expenditures : Olağanüstü bütçe gideri. Olağanüstü bütçenin giderleri.

A pass through certificate : Tutsat senedi. Taşınmaz rehniyle sağlanmış bir kişisel alacak karşılığında alacak sahibi finansal kurum tarafından çıkarılan değerli kağıt.

Occasional employment synonyms : causal employment, ability rent, a shift in demand, abnormal budget, ability to pay principle, a type mutual funds, abolition of forced labour convention, a shift in individual demand.