Toplumsal katman nedir, Toplumsal katman ne demek

  • Toplumda türlü sebeplerle oluşan sınıf

"Toplumsal katman" ile ilgili cümle

  • "Köy tablosu, Sezai'yi asıl toplumsal katmanlar açısından ilgilendirmiş gibidir." - S. İleri

İktisat alanındaki kelime anlamı:

Benzer iktisadi, sosyal ve kültürel konumlara sahip bireylerden oluşan, sınıf niteliği ve sınıf ayrımcılığı taşımayan toplumsal düzey.

Sosyoloji'deki anlamı:

Bir toplumsal sınıfı oluşturan başlıca ekonomik kümeler.

İngilizce'de Toplumsal katman ne demek? Toplumsal katman ingilizcesi nedir?:

social stratum

Toplumsal katman anlamı, tanımı:

Toplumsal : Toplumla ilgili, topluma ilişkin, içtimai, maşerî, sosyal.

Toplum : Aynı toprak parçası üzerinde bir arada yaşayan ve temel çıkarlarını sağlamak için iş birliği yapan insanların tümü, cemiyet. Topluluk.

Toplu : Topu olan. Hepsi bir arada bulunan, toplanmış. Bir arada, bütün, kombine. Vücutça dolgun. Topunu, tamamını, bütününü içine alan. Düzenlenmiş, dağınık olmayan.

Katman : Bir toplum içinde makam, şöhret, meslek vb. bakımdan ayrılan topluluklardan her biri, tabaka. Birbiri üzerinde bulunan yassıca maddelerin her biri, tabaka. Altında veya üstünde olan kayaçlardan gözle veya fiziksel olarak az çok ayrılabilen, kalınlığı 1 santimetreden az olmayan tortul kayaç birimi, tabaka.

 

Katma : Katmak işi, ilhak. Katılmış, eklenmiş, ulanmış, munzam. Kıldan veya yünden yapılmış ip.

Türlü : Çok çeşitli özellikleri olan, çeşit çeşit, muhtelif. Çeşitli sebzelerle pişirilen yemek.

Sebep : Bir şeyin olmasına veya belli bir hâlde bulunmasına yol açan şey.

Sınıf : Derslik. Bir toplumda, aynı görevi yapan, aynı yararı sağlayan, aynı şartlarda yaşayan büyük insan grubu, klas. Öğrencilerin yıllık öğrenime göre ayrıldıkları bölümlerden her biri. Önemlerine, niteliklerine göre kişi veya nesnelerin yerleştirildiği kategorilerden her biri. Belli ortak belirtileri olan tek tek nesneler öbeği. Takımlardan oluşan birlik, dalların alt bölümü. Çeşitli amaçlarla oluşmuş kümeler.

Toplumsal katmanlaşma : Toplumun, bireylerin sosyal sınıf, yaş, cinsiyet, etnik köken gibi sosyal ve biyolojik özellikleri dikkate alınarak toplumsal katmanlara göre ayrıştırılması.

Toplumsal katmanlaşma görüşü : Toplumun ekonomik, siyasal, ırksal vb. bakımlardan bir takım katmanlara bölünmüş olduğunu, bu etkenler arasında herhangi bir önem sıralaması yapmadan savunan görüş.