Halkalı damar nedir, Halkalı damar ne demek

Halkalı damar; bir bitki bilimi terimidir.

  • Bitkilerin gelişmesine yarayan halka biçimindeki damar

Halkalı damar kısaca anlamı, tanımı:

Halkalı : Halkası olan. Bir tür olta iğnesi.

Halka : Yerden yüksekliği ayarlanabilen aralıklara asılı iki halatın uçlarına takılan 18 santimetre çapında, 28 milimetre kalınlığında tahta veya deri kaplı iki demir halkadan oluşan asılma araçlarından her biri. Çember biçiminde dizilmiş topluluk. Su gibi sıvıların içine katı bir nesnenin düşmesiyle oluşan, gittikçe büyüyerek açılan çembere benzeyen biçim. Değerli metallerden yapılmış olan çember biçimindeki süs eşyası. Çember biçiminde çeşitli nesnelerden yapılmış tutturma aracı. Çeşitli metallerden veya tahtadan yapılmış çember. Çember biçiminde olan. Uykusuzluk, yorgunluk, üzüntü vb. sebeplerle göz altında beliren koyuluk. Bir tür ufak, yağlı ve tuzlu simit.

Halk : Bir ülke içerisinde yaşayan değişik soylardan insan topluluklarının her biri. Bir ülkedeki yurttaşların bütünü, kamu. Belli bir bölgede veya çevrede yaşayanların bütünü, ahali. Aynı ülkede yaşayan, aynı kültür özelliklerine sahip olan, aynı uyruktaki insan topluluğu, folk. Yaratma. Aynı soydan gelen, ayrı ülkelerin uyruğu olarak yaşayan insan topluluğu.

 

Damar : Huy. Mermerde, bazı taşlarda ve tahta kesitlerinde renk ayrılığı gösteren dalgalı çizgi. Böceklerde kanat zarını dik tutmaya yarayan organ. Canlı varlıklarda kanın veya besleyici sıvıların dolaştığı kanal. Başka türden katmanların arasında bulunan sıvı, maden veya mineral katmanı. İçinde ongun besi suyunun dolaştığı odunsu dokudan boru. Soy, yaradılış.

Bitki : Bulunduğu yere kök vb. organlarıyla tutunan, çoğunlukla fotosentez sonucu yaşam için gerekli bileşenleri oluşturan, birçoğu spor veya tohum aracılığıyla döl vererek çoğalan bir veya çok yıllık, otsu, odunsu canlıların genel adı, nebat.

Gelişme : Yazılarda giriş bölümlerinden sonra konunun türlü yönlerden açılıp genişlediği, zenginleştiği, olgunlaştığı bölüm. Gelişmek işi, inkişaf, neşvünema, tekâmül, evolüsyon. Olan biten şey.

Biçim : Sanat ve edebiyat eserlerinde dış görünüş, form. Tarz. Herhangi bir şeyin benzeri. Yakışık alan şekil, uygun şekil. Yazı ve simgelerin bilgisayarda kullanılmaya elverişli çerçevesi, düzeni, format. Biçme işi. Disket vb.nin bilgisayarda kullanılabilir durumu. Şiirlerin kuruluş ve uyak düzenlerine göre olan dış görünüşü, şekil. Bir nesnenin dış çizgileri bakımından niteliği, dıştan görünüşü, şekil, eşkâl.