Sanat danışmanı nedir, Sanat danışmanı ne demek

Sanat danışmanı anlamı, tanımı:

Sanat : Zanaat. Bir duygu, tasarı, güzellik vb.nin anlatımında kullanılan yöntemlerin tamamı veya bu anlatım sonucunda ortaya çıkan üstün yaratıcılık. Belli bir uygarlığın veya topluluğun anlayış ve zevk ölçülerine uygun olarak yaratılmış anlatım. Bir meslekte uyulması gereken kuralların tümü. Bir şey yapmada gösterilen ustalık.

Danışman : Bilgi ve düşüncesi alınmak için kendisine danışılan görevli kimse, müşavir.

Danışma : Danışılan yer, müracaat, enformasyon. Danışmak işi, müşavere, istişare, müzakere, meşveret.

Danış : Önemli bir konuda birkaç kişinin bir arada konuşması, müşavere.

Sanatsal : Sanata ilişkin, sanatla ilgili.

Etkinlik : Fiilde bulunanın, etkin olanın niteliği. Etkin olma durumu, müessiriyet. İnsanın çevresiyle arasındaki ilişkileri düzenleyen her türlü eylemi. Bir işletmenin, bir kurumun belli bir alandaki eylemi, faaliyet, aktivite. Bir canlının iç veya dış uyaranların etkisiyle giriştiği çalışma durumu.

Göstermek : Kanıtla inandırmak. Bir şeyin etkisi altında tutulmak. Görünmek, benzemek. Öğretmek, açıklamak. Birini veya bir şeyi işaretle belirtmek. Etmek. Güzelliğini ortaya çıkarmak, temsil etmek. Herhangi bir biçimde değerlendirmeye yol açmak. Görülmesini sağlamak, görmesine yol açmak. Belirtmek, anlatmak. Yapmasını söylemek, görevlendirmek. Sert bir biçimde karşılık vermek.

 

Yönlendirmek : Bir kimsenin davranış, tutum, yapacağı iş vb. alanlarda izleyeceği yolu göstermek.

Görev : Bir kimseye veya bir kurula verilen özel amaçlı iş, misyon. Bir organ veya hücrenin yaptığı iş. Bir değerin başka değerlerle olan ilişkisi. Bir cümlede bir dil biriminin öbür birimlerle ilişkisi aracılığıyla yerine getirdiği iş. İşlev. Bir nesne veya bir kimsenin yaptığı iş. Resmî iş, vazife.

Uzman : Bilirkişi. Belli bir işte, belli bir konuda bilgi, görüş ve becerisi çok olan (kimse), mütehassıs, kompetan. Belli bir bilim dalında lisansüstü öğrenim derecesine sahip kimse, spesiyalist.

Kişi : Kadın veya erkeğe verilen genel ad, şahıs, zat, nefer. Oyun, roman, hikâye vb.nde yer alan kimse. Çekimli fiillerde ve zamirlerde konuşan, dinleyen, sözü edilen varlık, şahıs. Eş, koca. Erkek.