Yarbaşı nedir, Yarbaşı ne demek

Yarbaşı; Yerleşim Merkezi olarak kullanılan bir kelimedir.

Gezilecek Görülecek bir yer olarak anlamı:

Adıyaman şehri, Gölbaşı belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.

Artvin şehri, Yusufeli ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer.

Erzurum ili, Oltu belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.

Gümüşhane şehrinde, Kelkit belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yer.

Kahramanmaraş ilinde, Pazarcık ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.

Osmaniye ilinde, Düziçi belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.

Samsun kenti, Köprübaşı nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.

Şırnak kenti, İdil belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.

Tokat ili, Niksar ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.

Tunceli şehrinde, Dağyolu nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.

Yarbaşı kısaca anlamı, tanımı

Baş : İnsan ve hayvanlarda beyin, göz, kulak, burun, ağız ve benzerleri organları kapsayan, vücudun üst veya önünde bulunan bölüm, kafa, ser. Bir topluluğu yöneten kimse. Başlangıç. Temel, esas. Arazide en yüksek nokta. Bir şeyin genellikle toparlakça ucu. Bir şeyin uçlarından biri. Kasaplık hayvanlarda ve bazı yiyeceklerde adet. Para değiştirirken verilen veya alınan üstelik, sarrafiye. 1. Bir şeyin yakını veya çevresi. “Önem veya yönetim bakımından ileride olan, en önemli, en üstün” anlamlarında birleşik kelimeler yapan bir söz. Güreşte pehlivanların ayrıldıkları beş derecenin en yükseği. Çıban. Reis. Tane. Dilim: Bi baş pendir ver. İyi, güzel: Benim toklularım hep baştır. Pazartesi. [Bakınız: baş başı]. Ölçüde, tartıda tahminin üstünde çıkan kısım. Çıban, yara. Derilere tatbik edilen bir işlem (tabaklıkta). Köselecilikte bir derinin baş tarafı. Bulgur, buğday ve benzerleri kalburlandığı zaman kalburun üstünde kalan in kısım. Baş, başlangıç. Baş, reis. Baş. Üzeri, kendi. Tepe, zirve. Uç. sınır. Nezt, baş ucu. Ön taraf, ön yol. Bağış, hediye. İnsan vücudunun ağız, duygu organları ve beyni içine alan en ön bölgesi. Herhangi bir hayvanın bu bölgeye karşılık olan yapısı. Sefal, kafa. 3.Bakteriyofajlarda ikozahedral şekilli, DNA içeren kısmı. 4.Miyozinin bir parçası. Fosfolipitlerin yağ asitleri içermeyen kısmı. Spermlerde haploit çekirdeğin bulunduğu kısmı. Beyni ve duyu organlarını taşıyan vücut parçası. Yağlı güreşte ve karakucakta en büyük boy. reis (bk. başkan.). Dövme ya da darçıkım işleminde, dövme ya da itme işini gören kolun ucu. İlkel topluluklarda görülen, çok az kurumlaşmış olan ve gücü kimi kez aşırı bir başına -buyruk- yönetimin gücü biçimini alan önder tipi. İnsan vücudunun üst, hayvan vücudunun ön ucu, sefalika. Deyiş'in konu ve uyağının ne olduğunu belirten, "doğuş" un halk edebiyatındaki adı. İnsan vücudunun ağız, duygu organları ve beyni içine alan üst bölgesi; herhangi bir hayvanın bu kesime karşıt oları bölgesi. Başkan, topluluğu yöneten, komutan. (İnsan ve hayvan sayımında) Tane. Başak. Yara

 

Yarbaşıçandırı : Antalya şehrinde, merkez ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.

 

Yerleşim yeri : Bir toplumsal kümenin ya da daha kalabalık bir nüfus topluluğunun, yaşamak ve ekonomik etkinliklerini sürdürebilmek amacıyla seçip yerleştikleri kent, kasaba, köy ya da daha küçük bir yer.

Kahramanmaraş : Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Köprübaşı : İlerlemek için çıkılan elverişli kıyı veya tutulan önemli nokta. Trabzon iline bağlı ilçelerden biri. Manisa iline bağlı ilçelerden biri. Önemli mevki.

Gümüşhane : Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Pazarcık : Kahramanmaraş iline bağlı ilçelerden biri.

Osmaniye : Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Adıyaman : Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Yusufeli : Artvin iline bağlı ilçelerden biri.

Belediye : İl, ilçe, kasaba, belde vb. yerleşim merkezlerinde temizlik, aydınlatma, su, toplu taşıma ve esnafın denetimi gibi kamu hizmetlerine bakan, başkanı ve üyeleri halk tarafından seçilen, tüzel kişiliği olan örgüt, şehremaneti. Bu örgütün bulunduğu bina.

Yerleşim : Yerleşme, iskân.

Kahraman : Savaşta veya tehlikeli bir durumda yararlık gösteren (kimse), alp, yiğit. Roman, hikâye, tiyatro vb. edebiyat türlerinde en önemli kişi. Bir olayda önemli yeri olan kimse.

Gölbaşı : Adıyaman iline bağlı ilçelerden biri. Ankara iline bağlı ilçelerden biri.

Pazarcı : Değişik günlerde kurulan pazarlarda mal satan kimse.

Tunceli : Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Erzurum : Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Merkez : Bir bölgenin veya kuruluşun yönetim yeri. Biçim, tarz. Bir işin öğretildiği yer. Bir kapalı eğrinin veya bazı çokgenlerde köşegenlerin kesişme noktası. Bir dairenin veya bir küre yüzeyinin her noktasından aynı uzaklıkta bulunan iç nokta, özek. Belirli bir yerin ortası. Polis karakolu. Bir işin yoğun olarak yapıldığı yer.

Nahiye : Bucak. Bölge.

Şırnak : Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Diğer dillerde Yarayla bezenim anlamı nedir?

Almanca'da Yarayla bezenim ne demek ? : schmucknarben