Çakırca nedir, Çakırca ne demek

Çakırca; İsim, Yerleşim Merkezi alanlarında kullanılan bir sözcüktür.

Yerel Türkçe'deki anlamı:

Yeni olgunlaşmağa başlamış meyve.

Pamuk kozasının açılmak üzere olan durumu.

[Bakınız: çakır].

Çakırca isminin anlamı, Çakırca ne demek:

Çakıra benzeyen. Çakırca ismi; Türkçe kökenli olup bir Erkek ismidir.

Gezilecek Görülecek bir yer olarak anlamı:

Balıkesir ilinde, Kavacık bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

Balıkesir şehri, Şevketiye nahiyesine bağlı bir bölge.

Bursa ili, İznik ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

Çakırca anlamı, tanımı

Çakı : Açılıp kapanan bir veya birkaç ağızlı küçük cep bıçağı. Denizçakısı

Çakır : Açık mavi, hareli ela (göz). Şarap. Çakırdoğan.

Çakırca dikeni : Sarı çiçek açan, uzun ve sert sapı olan diken.

Çakırcaali : Kocaeli ilinde, Kandıra belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Manisa kenti, Alaşehir ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.

Çakırcalı : Tokat ili, Boztepe nahiyesine bağlı bir yer.

Olgunlaşma : Olgunlaşmak işi.

Şevketiye : Aydın şehri, merkez ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Balıkesir kenti, Şevketiye bucağına bağlı bir yer. Bursa ili, Kestel ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Çanakkale ilinde, Lâpseki ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Kocaeli ili, Gölcük belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.

 

Balıkesir : Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Başlamış : Hatay ili, Erzin ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Konya şehri, Hüyük ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Manisa şehrinde, Akhisar ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Samsun ilinde, Lâdik ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yer.

Yerleşim : Yerleşme, iskân.

Açılmak : Açma işine konu olmak. Kendine gelmek, biraz iyileşmek, ferahlamak. Kıyıdan uzaklaşmak. Yeni bir bakış açısı getirmek. Renk koyuluğunu yitirmek. Kapı, yol vb. geçit vermek. Gereken güce ulaşmak. Kuruluşlar ilk kez veya yeniden işe başlamak. Sıkılması, çekinmesi, tutukluğu kalmamak. Herhangi bir konuyla veya sorunla ilgili olarak düşünce ve uygulamalarda yeni koşulların gerektirdiği değişiklikleri veya yenilikleri yapmak. Ayrıntıya girmek. Sırrını, üzüntüsünü, sorunlarını birine söylemek. Genişlemek, bollaşmak. İşini gereğinden veya yapabileceğinden geniş tutmak. Delinmek, yırtılmak. Sis, karanlık, duman vb. dağılmak, yoğunluğunu yitirmek.

Kavacık : Ağrı kenti, merkez ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Aydın kenti, Nazilli ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Balıkesir şehrinde, Kavacık bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Bayburt kenti, merkez ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Bilecik şehri, Yenipazar ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Bolu şehrinde, Gerede belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Bolu kenti, Mengen belediyesi, merkez bucağına bağlı bir bölge. Burdur şehri, Kocaaliler nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Burdur ili, merkez ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Çorum ili, merkez ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Edirne şehrinde, Uzunköprü ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Erzincan şehrinde, Başpınar bucağına bağlı bir yer. Eskişehir ili, Günyüzü ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Eskişehir şehrinde, merkez ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. İzmir şehrinde, Konak ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Kastamonu ilinde, Araç ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Malatya şehrinde, Hekimhan ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Manisa ilinde, Kula belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Muğla kenti, Dalaman ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Samsun şehrinde, merkez belediyesi, merkez bucağına bağlı bir bölge. Sinop şehri, Boyabat ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Sivas ilinde, Ortakent nahiyesine bağlı bir yer. Tekirdağ ilinde, Saray ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Uşak şehri, Banaz ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

 

Açılma : Açılmak işi. Bir grupta, sıraların jimnastik alıştırmaları için dağınık düzene girmesi. Bir film çekiminde karanlıkta başlayıp gittikçe aydınlanarak görüntülerin belirmesine dayanan noktalama. Çatlama.

Şevket : Büyüklük, ululuk, yücelik, heybet.

Merkez : Bir bölgenin veya kuruluşun yönetim yeri. Biçim, tarz. Bir işin öğretildiği yer. Bir kapalı eğrinin veya bazı çokgenlerde köşegenlerin kesişme noktası. Bir dairenin veya bir küre yüzeyinin her noktasından aynı uzaklıkta bulunan iç nokta, özek. Belirli bir yerin ortası. Polis karakolu. Bir işin yoğun olarak yapıldığı yer.

Nahiye : Bucak. Bölge.

Bursa : Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Pamuk : Ebegümecigillerden, koza biçimindeki meyvesi üç, dört, beş dilimli olan, sıcak bölgelerde yetişen tarım bitkisi (Gossypium). Bu tellerin işlenmiş biçimi. Yere serili halı, kilim vb. yaygıların üzerinde oluşan, uçuşabilen toz kümecikleri, hav. Bu bitkinin işlenmiş biçiminden yapılmış. Bu bitkinin tohumlarının çevresinde oluşmuş ince, yumuşak tellerin adı.

Bölge : Sınırları idari, ekonomik birliğe, toprak, iklim ve bitki özelliklerinin benzerliğine veya üzerinde yaşayan insanların aynı soydan gelmiş olmalarına göre belirlenen toprak parçası, mıntıka. Vücut yüzeyinde sınırları belli herhangi bir bölüm, nahiye.

Üzere : Amacıyla. Neredeyse. Şartıyla. Gibi.

Diğer dillerde Çakır kuşu anlamı nedir?

İngilizce'de Çakır kuşu ne demek ? : goshawk