Orda nedir, Orda ne demek

Yerel Türkçe'deki anlamı:

Orada (bk. urda).

Orada.

Orda ile ilgili Cümleler

  • Ali ve Mary son tren için tam zamanında ordaydılar.
  • Senin, neden orda olduğunu anlıyorum.
  • Hadi ordan, Tom.
  • Kötü cümle ekliyorlarmış. Hadi ordan be!
  • Kardeşinin orda yaşadığını nasıl öğrendin?
  • Ana dili Türkçe olan 115 kullanıcı varmış. Hadi ordan, yalan bu.

Orda hakkında bilgiler

Orda (Moğolca ve eski Türk dillerinde ordo) göçebe toplumlarda klan karşılığı kullanılan bir terimdir. Bu terim Türkçe’de ordu biçimine dönüşmüştür. Orda veya ordu, ordugâh ile de ilişkili bir terimdir. Orda, Tatarca’da urda biçiminde kullanılır. Ordanın, yurt terimiyle de bağlantılı olduğu var sayılır.

Orda kısaca anlamı, tanımı

Ordağıki : Ordaki

Ordahana : Orada iken.

Ordan : Erkek balarısı. Oradan.

Göçebe toplum : Göçebelerin yaşadığı toplum. İbn-i Haldun’un adlandırdığı iki toplum biçiminden biri olan bedevi toplum. [Bakınız: homerik].

Bağlantılı : Aralarında bağlantı bulunan, irtibatlı, rabıtalı, bağlantılı.

Var sayılı : "insanın türlü ihtiyaçları olmasaydı..." tümcesi var sayılı bir tümcedir.

Bağlantı : İki veya daha çok şeyin birbiriyle bağlı bulunması, ilişki, irtibat, bağlanak. İki şey arasında ilişki sağlayan bağ. Yapılacak işle ilgili sözlü veya yazılı anlaşma, angajman.

 

İlişkili : İlişkisi olan.

Tatarca : Tatar Türkçesi. Bu Türkçeyle yazılmış olan.

Moğolca : Moğol dili. Bu dille yazılmış olan.

Ordugah : Ordunun konakladığı yer. Savaş sırasında ordunun merkezi olarak kullanılan yer.

Toplum : Aynı toprak parçası üzerinde bir arada yaşayan ve temel çıkarlarını sağlamak için iş birliği yapan insanların tümü, cemiyet. Topluluk.

Göçebe : Değişik şartlara bağlı olarak belli bir yöre içinde çadır, hayvan ve öteki araçlarla yer değiştiren, yerleşik olmayan (kimse veya topluluk), göçer, göçkün. Mevsimlere göre ülke veya yer değiştiren (hayvan).

İlişki : İki şey arasında karşılıklı ilgi, bağ, münasebet, temas. Bağlantı, temas.

Bağlan : “Sev, sevdiğine bağlı kal” anlamında kullanılan bir isim “. Diyarbakır şehri, Kayacık nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Iğdır şehri, Tuzluca ilçesi, merkez bucağına bağlı bir bölge.

Türkçe : Genel Türk dili. Türkiye Türkçesi.

Sayılı : Herhangi bir sayısı olan. Az görülen, önemli, mahdut. Sayısı belli olan, sayılmış olan.

Terim : Bir bilim, sanat, meslek dalıyla ya da bir konu ile ilgili özel ve belirli bir kavramı karşılayan kelime, ıstılah. Bir kesrin pay ve paydasından her biri, had. Cebirsel bir anlatımda + veya - işaretleri arasında bulunan parçalardan her biri. Bir denklemde = işaretinin iki yanındaki anlatımlardan her biri. Geleneksel mantıkta özne veya yüklem.

Orada : Sözü edilen yerde. İşaret edilen görece olarak uzak yerde.

Bağla : Buğday ve arpanın içinde bulunan burçak, mercimek şeklinde siyah tanecikler. Bakla yaprağına benzeyen ve pişirilip yenilen bir bitki. Fasulye. Değirmen çarkını firenleyen ağaç. Su bendi tıkacı. Ufak göl. Akarsuların seviyesini yükseltmek, suları toplamak veya başka yöne çevirmek için yapılan bent. Duvarların arasına yatay olarak konulan ağaç. Çoban köpeklerinin boynuna takılan, üzerinde sivri dişler bulunan demir halka. (Adalıkuzu, Hacılar Güdül Ankara) (bakla) : (Akbaş Güdül Ankara).

 

Diğer dillerde Orbivirüsler anlamı nedir?

İngilizce'de Orbivirüsler ne demek ? : orbiviruses