Altınova nedir, Altınova ne demek

Altınova; Dil bilgisi yönünden Türkçe'de özel olarak kullanılır.

  • Yalova iline bağlı ilçelerden biri

Gezilecek görülecek bir yer, şehir olarak tanımı:

Muş ilinde, Korkut ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir bölge. Afyon şehrinde, Evciler belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Denizli kenti, Tavas belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Kütahya şehrinde, Tavşanlı belediyesi, merkez bucağına bağlı bir bölge. Şanlıurfa şehri, Birecik ilçesi, merkez bucağına bağlı bir bölge. Giresun şehrinde, Şebinkarahisar belediyesi, merkez bucağına bağlı bir bölge. Samsun şehrinde, Bafra belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Adana şehri, Karaisalı belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Kahramanmaraş şehri, Türkoğlu belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Ankara şehrinde, Altındağ belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Şanlıurfa şehrinde, Halfeti belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Aydın ili, Çine belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Balıkesir ilinde, Altınova nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.

Altınova hakkında bilgiler

Altınova Yalova iline bağlı bir ilçedir. Doğuda Kocaeli, güneyde Bursa illeri, batıda Çiftlikköy ilçesi, kuzey ve kuzeydoğuda da İzmit Körfezi'yle çevrilidir.

 

1930'a kadar Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine bağlı köy olan ve 1987'de aynı ilçeye bağlı beldeye dönüşen Altınova 1995'te yapılmış olan bir düzenlemeyle ilçe haline getirildi ve aynı düzenleme sırasında kurulan Yalova iline bağlandı.

Altınova anlamı, kısaca tanımı:

Yalova : Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

İlçe : Yönetim bakımından yurt bölümlemesinde ilden sonra gelen bölüm, kaymakamlık, kaza.

Altın : Bu elementten yapılmış. Atom sayısı 79, atom ağırlığı 196,9 olan, 1064 °C'de eriyen, kolay işlenen, yüksek değerli, paslanmaz element, zer (simgesi Au). Üstün nitelikli, değerli. Altından yapılmış sikke.

Kocaeli : Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Güney : Solunu doğuya, sağını batıya veren kimsenin tam karşısına düşen yön, dört ana yönden biri, cenup, kuzey karşıtı. Denizli iline bağlı ilçelerden biri. Lodos. Güneş gören yer.

Bursa : Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Batı : Bulunulan yere göre güneşin battığı yönde olan bölge, garp. Yeryüzündeki başlıca dört yönden güneşin battığı yön, gün batısı, günindi, garp, mağrip, doğu karşıtı. Güneşin 22 Mart'ta ve 23 Eylül'de battığı nokta. Güneşin battığı yöndeki ülkeler bölgesi, Garp, Doğu karşıtı. Siyasal anlamda Avrupa ve Kuzey Amerika.

Çiftlik : Çift olma durumu. Niğde iline bağlı ilçelerden biri. Kolaylıkla yarar sağlanabilen yer. Tarım yapılan, hayvan yetiştirilen, çalışanlarının da oturması için evler bulunan geniş toprak parçası.

 

Kuzey : Bulunduğu noktaya göre kuzeyde kalan yer. Yıldız. Sağını doğuya, solunu batıya veren kimsenin tam karşısına düşen yön, dört ana yönden biri, şimal, güney karşıtı.

Kuzeydoğu : Kuzeyle doğu arasındaki yön.

Bağlı : Gerçekleşmesi bir şartı gerektiren, vabeste. Halk inanışına göre, büyü etkisiyle cinsel güçten yoksun edilmiş (erkek). Sınırlanmış, sınırlı. Bir bağ ile tutturulmuş olan. Bir kuruluşun yetkisi altında bulunan. Bir kimseye, bir düşünceye, bir hatıraya saygı, aşk vb. duygularla bağlanan, sadık, tutkun. Kapatılmış olan, kapalı.

Biri : Bir tanesi. Bilinmeyen bir kimse.