Meyve posaları nedir, Meyve posaları ne demek

Meyve posaları; Veteriner alanında kullanılan bir kelimedir.

Veterinerlikte sözlük anlamı:

Elma, portakal, limon, böğürtlen, ahududu, erik, vişne gibi meyvelerden meyve suyu reçel veya marmelat elde edilmesinden sonra arta kalan, kabuk, etli kısım ve çekirdekten oluşan posalar. Çekirdekli meyve posaları yağ bakımından zengin olduğu gibi siyanür oluşturan glikozit amigdalin içerir.

Meyve posaları anlamı, tanımı

Meyve : Bitkilerde çiçeğin döllenmesinden sonra yumurtalığın gelişmesiyle oluşan tohumları taşıyan, genellikle yenebilen organ, yemiş. Ürün, sonuç, kâr

Posa : Suyu alınmış her tür yiyecek maddesinin artığı. Ezilmiş pancarın soğuk suda birkaç kez sıkılmasından sonra geriye kalan ve suda erimeyen artık. Tortu, çökelti.

Bakımından : Bakış veya görüş açısı yönünden, değerlendirme açısından. -e göre.

Çekirdekli : Çekirdeği olan, içinde çekirdeği bulunan.

Meyve suyu : Meyveden elde edilen su.

Amigdalin : Elma, ayva, armut gibi meyve çekirdekleriyle acı bademde bol miktarda bulunan ve yenilmesine bağlı olarak sindirim kanalındaki bakteriyel floranın etkisiyle, hidrojen siyanür gazı açığa çıkaran ve zehirlenmeye neden olan bir siyanojenik glikozit.

Böğürtlen : Gülgillerden, bahçe çitlerinde, yol kenarlarında kendiliğinden yetişen dikenli ve çok yıllık bir çalı, diken dutu, it üzümü (Rubus caesus). Bu bitkinin önce kırmızı, olgunlaştığında kararan mayhoş yemişi.

 

Glikozit : Birçok bitkide bulunan glikoz birleşiklerinin genel adı.

Portakal : Turunçgillerden, Akdeniz ülkelerinde yetişen, yaprakları sert bir ağaç (Citrus aurantium). Bu ağacın turuncu renkli, yuvarlak ve kabuğu güzel kokulu meyvesi.

Marmelat : Şeker karıştırılarak pişirilmiş meyve ezmesi.

Çekirdek : Etli meyvelerin içinde bir veya birden çok bulunan, çoğu sert bir kabukla kaplı tohum. Yenmek için satılan ayçiçeği tohumu. Ağaçlarda soyulmayan bölüm. Bir hücrenin merkezini oluşturan cisimcik. Atom çekirdeği. Kuyumculukta kullanılan ve 5 cgr'a eşit olan ağırlık ölçüsü. Bir şeyin temelini oluşturan.

Siyanür : Hidrosiyanik asidin tuzu veya esteri olan çok güçlü bir zehir.

Ahududu : Gülgillerden, böğürtleni andıran, çalı görünümünde, dikenli bir bitki (Rubus idaeus). Bu bitkinin duta benzeyen, kırmızı renkli, sulu ve kokulu yemişi, ağaç çileği, frambuaz.

Glikoz : Karbon, hidrojen ve oksijenden oluşup özellikle üzüm suyunda bulunan şeker, üzüm şekeri yapısındaki basit şeker (C6H12O6).

Zengin : Parası, malı çok olan, varlıklı, varsıl, variyetli, fakir, yoksul karşıtı. Verimli. Yararlı veya kendisinden beklenilen, istenilen nitelikleri çok olan. Çok, bol. Gösterişli.

Edilme : Edilmek işi.

Porta : Büyük, çift kanatlı kapı. Kapı, giriş yeri.

Zengi : Değirmen oluğunun altına konulan tek parça ağaç. Üzengi. Sivas şehrinde, merkez ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.

Siyan : Kötü kokulu, sulu çamur. Kara çamur.

Limon : Turunçgillerden, 3-5 metre yüksekliğinde, kışın yapraklarını dökmeyen, beyaz çiçekli bir ağaç (Citrus limonum). Bu ağacın sarı renkli, kabuğu kokulu, suyu ekşi meyvesi, sulu zırtlak.

Diğer dillerde Meyve posaları anlamı nedir?

İngilizce'de Meyve posaları ne demek ? : fruit pulps