Başlama duruşu nedir, Başlama duruşu ne demek

Başlama duruşu; Güreş, Jimnastik, Aerobik alanlarında kullanılan bir terimdir.

Güreş terimi olarak kelime anlamı:

Mindere çıkan iki güreşçinin güreşe başlamadan önce minderin iki yakasında yüzyüze durmaları.

Spor'daki anlamı:

Alıştırmanın türüne göre vücut bölümlerinin aldığı ilk hazırlık duruşu.

Başlama duruşu kısaca anlamı, tanımı

Başla : Yönetmenin oyunculara bir çevirimin başında verdiği komut; oyuna başlama komutu. Yumruklaşma oyununa başlatmak için orta hakemin verdiği komut

Başlama : Başlamak işi.

Duru : Bulanıklığı olmayan, temiz, berrak. Pürüzsüz (ten). Arınmış, karışık olmayan (dil, üslup vb.).

Duruş : Durma işi.

Hazırlık duruşu : Kollar önde aşağıda, avuç içleri birbirine bakar biçimde, ama birbirinden ayrı, dirsekler hafif içe dönük, parmaklar hafifçe ayrılmış; başparmak orta parmağa dokunur gibi; kollar omuz başlarında parmaklara kadar belli belirsiz bir yay çizer biçimdedir.

Alıştırma : Alıştırmak işi. Vücudun gücünü ve dayanıklılığını artırmak için yapılmış olan uygulama, hazırlık çalışması, idman, egzersiz, antrenman. Bir beceriyi, bilgiyi kazanmak için yapılmış olan tekrar, temrin, talim, egzersiz. Bir araç motorundan tam verim elde edilebilmesi için ilk dönemlerinde yüksek devirde düşük hızda çalıştırılması, rodaj.

 

Hazırlık : Hazırlanmak için gereken şey veya durumların bütünü.

Güreşçi : Güreş yapan, güreşen kimse, pehlivan.

Minder : İçi yumuşak bir malzeme ile doldurularak dikilen, oturmaya, yaslanmaya yarar şilte. Yer alıştırmalarında ve atlamalarda, düşmelerin sertliğini gidermek için kullanılan, deri veya kauçuktan yapılmış şilte. Güreş karşılaşmalarının üzerinde yapıldığı, en az 10 santimetre kalınlığında, 9 metre çapında bir çember çizilmiş olan, çaprazlama köşeleri kırmızı ve mavi renklerle belirlenmiş yaygı.

Türün : Deve yavrusu.

Güreş : Belli kurallar içinde, güç kullanarak iki kişinin türlü oyunlarla birbirinin sırtını yere getirmeye çalışması.

Vücut : İnsan ya da hayvan gövdesi, beden. Var olma, varlık.

Hazır : Bir iş yapmak için gereken her şeyi tamamlamış olan, anık, amade, müheyya. Belli bir işe yarayacak, kullanılacak bir duruma getirilmiş. Fırsattan yararlanarak. Bir işi yapmak için gereken her şey tamamlanmış olarak. Belirli bir biçimde yapılmış olarak satılan, alıcı bekleyen, ısmarlama karşıtı.

Durma : Durmak işi.

Çıkan : Çıkarma işleminde bütünden alınan sayı.

Bölüm : Bir bütünü oluşturan parçaların her biri, kısım. Canlıların bölümlenmesinde filumların bir araya gelmesiyle oluşan birlik. Çağ, devir. Bir okul veya üniversitenin herhangi bir bilim ve uzmanlık dalında eğitim sağlayan birimlerinden her biri, departman. Bir kuruluşun yönetim birimlerinden her biri, departman, seksiyon. Bölme işlemi sonunda elde edilen sayı.

Aldı : “söylemeye başladı” anlamında kullanılan bir söz.

Diğer dillerde Başlama duruşu anlamı nedir?

İngilizce'de Başlama duruşu ne demek ? : starting pos.