Hasanbeyli nedir, Hasanbeyli ne demek

Hasanbeyli; Dil bilgisi yönünden Türkçe'de özel olarak kullanılır.

  • Osmaniye iline bağlı ilçelerden biri

Gezilecek görülecek bir yer, şehir olarak tanımı:

Osmaniye ilinde, Hasanbeyli ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Adana kenti, Yakapınar nahiyesine bağlı bir bölge.

Hasanbeyli hakkında bilgiler

Hasanbeyli, Osmaniye ilinin bir ilçesidir.

İlçe bağlısı olmak üzere ilçe merkezine bağlı; 6 köy ve 4 mahalleden oluşmaktadır. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin eski köyü olan Hasanbeyli ilçesinde 1 Genel Lise ile 2 İlköğretim okulu mevcuttur. Denizden 800 metre yükseklikte olan ilçe yazları Osmaniye'nin yaylalarından biri durumundadır. Ayrıca yazları 5000 kadar nüfusa ulaşan Almanpınarı adlı bir yaylası da olan Hasanbeyli, bölgenin en güzel kiraz ve domateslerinin de yetiştiği bölge olarak tanınıyor.

Hasanbeyli tanımı, anlamı:

Osmaniye : Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

İlçe : Yönetim bakımından yurt bölümlemesinde ilden sonra gelen bölüm, kaymakamlık, kaza.

Hasa : Patiska.

Merkez : Bir kapalı eğrinin veya bazı çokgenlerde köşegenlerin kesişme noktası. Bir bölgenin veya kuruluşun yönetim yeri. Bir dairenin veya bir küre yüzeyinin her noktasından aynı uzaklıkta bulunan iç nokta, özek. Belirli bir yerin ortası. Polis karakolu. Biçim, tarz. Bir işin yoğun olarak yapıldığı yer. Bir işin öğretildiği yer.

 

Mahalle : Bu parçalarda oturan insanlarn tamamı. Bir şehrin bir kasabanın, büyükçe bir köyün bölündüğü parçalardan her biri.

Oluşmak : Belli bir varlık kazanmak, ortaya çıkmak, meydana gelmek, teşekkül etmek, tekevvün etmek.

Genel : Yetkisi ve sorumluluğu çok olan. Ayrıntıları göz önüne alınmayarak bütünü bakımından ele alınan. Bir şeye veya bir kimseye özgü olmayıp onun bütün benzerlerini içine alan, umumi. Bir genelleme sonucunda elde edilen. Herkesin yararlanabileceği (yer, nesne).

Başkan : Bazı ülkelerde devletin ve hükûmetin başı. Bir topluluğun, bir toplantının veya bir derneğin başında bulunan kimse, reis, reis bey.

Devlet : Talih. Büyüklük, mevki. Bu tüzel varlığın yönetim organları. Mutluluk. Toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlık.

Bahçeli : Bahçesi olan.

Bağlı : Bir bağ ile tutturulmuş olan. Gerçekleşmesi bir şartı gerektiren, vabeste. Halk inanışına göre, büyü etkisiyle cinsel güçten yoksun edilmiş (erkek). Bir kimseye, bir düşünceye, bir hatıraya saygı, aşk vb. duygularla bağlanan, sadık, tutkun. Kapatılmış olan, kapalı. Sınırlanmış, sınırlı. Bir kuruluşun yetkisi altında bulunan.

Biri : Bilinmeyen bir kimse. Bir tanesi.