Kamran nedir, Kamran ne demek

Kamran; İsim olarak kullanılan bir kelimedir.

Kamran isminin anlamı, Kamran ne demek:

İsteğine kavuşmuş olan, mutlu. Kamran ismi; Farsça kökenli olup bir Erkek ismidir.

Kamran hakkında bilgiler

Kamran, MÖ 1500'lü yıllarda Hindistan'da doğan bir erkek ismidir. Sanskritçe'de "Kamaram" olarak bilinir. Ardından İran ve İsrail'e geçmiştir. İran'da "Kamran", İsrail'de ise "Khamron" isimleri vardır. Osmanlı Devleti zamanında Farsça'dan "Kamuran" olarak geçti. Atatürk yaptığı inkılaplarda "Kamuran" ismini yalnızca erkeklere değil kadınlara'da koymasını istedi; bunun sonucunda Atatürk halkçılık ilkesine uydu. Birleşik Krallık'ta "Cameron", İrlanda'da "Khaméronh", Irak'ta "Kameran", İspanya'da "Camaron", Fransa'da "Caméron", Türkiye'de "Kamuran", Pakistan'da ise "Kamran" olarak geçer. Bir rivayete göre; Afrikadaki Kamerun ülkesi bu isimden gelmektedir.

Kamran anlamı, tanımı

Sanskritçe : Sanskrit

Zamanında : Eskiden. Tam vaktinde.

Halkçılık : Bireyler arasında hiçbir hak ayrılığı görmeme, topluluk içinde hiçbir ayrıcalık kabul etmeme görüş ve tutumu, popülizm. XX. yüzyılda Fransa'da ortaya çıkan, yoksul halkın yaşayışı ve duyguları üzerinde duran bir edebiyat çığırı, popülizm.

Sanskrit : Hint-Avrupa dilleri grubundan olan, klasik Hint din ve edebiyat dili, Sanskritçe. Bu dille yazılmış olan.

 

Birleşik : Bir araya gelmiş, birleşmiş olan, müttehit.

Yalnızca : Yalnız olarak. (ya'lnızca) Belli durumun, şartın veya işin dışına çıkmaksızın, yalnız, ancak, tek, sırf, salt, sadece. Tek başına.

Atatürk : Türklerin atası. Büyük kurtarıcı Gazi Mustafa Kemal Paşa'ya 1934 yılında yasayla verilmiş soyadı.

Rivayet : Söylenti. Bir olay, bir haber veya sözü nakletme.

Türkiye : Türkiye Cumhuriyeti’nin yer aldığı ülke. [Bakınız: tûrkiyâ].

Kamuran : [Bakınız: Kâmran].

Osmanlı : XIII. yüzyılda Osman Gazi tarafından Anadolu'da kurulan ve Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra dağılan büyük Türk imparatorluğunun uyrukları. Düşündüğünü çekinmeden, açıkça söyleyen, bulunduğu toplulukta yetki sahibi olan.

İnkılap : Toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için yapılmış olan köklü değişiklik, iyileştirme, devrim, reform. Bir durumdan başka bir duruma geçiş, dönüşüm.

İspanya : Boyacılıkta kullanılan tebeşir tozu.

Krallık : Kral olma durumu, kraliyet. Kralın görevi, kraliyet. Kral tarafından yönetilen devlet ve bu devletin toprağı.

Afrika : Dünya üzerinde yer alan kıtalardan biri.

Halkçı : Halkın yararı için uğraşan kimse, popülist.

Kamera : Görüntülerin filme alınmasını sağlayan alet, alıcı. Bir çekime başlanırken, yönetmenin alıcıyı çalıştırmaları için verdiği buyruk. Kameraman.

Sonucu : Sonunda, sonra. Netice, nihayet, en son, âkıbet, en sonra, sonunda.

Gelmek : Ulaşmak, varmak. Kazanılmak, sağlanılmak. Akmak. Herhangi bir sırada bulunmak. Bir şeye sonradan inanmak, doğruluğuna hak vermek, eğilim göstermek, kabul etmek. Dayanmak, tahammül etmek. İsabet etmek. Ortaya çıkmak, doğmak. -dikçe, -esi biçiminde kullanılan sıfat-fiil eklerinden sonra geldiğinde önceki fiille ilgili olarak pekiştirilmiş bir istek ve sürerlik bildiren bir fiil. Kadar olmak. İzlemek, takip etmek. Katılmak, eklenmek. Oturmaya, ziyarete gitmek. Yönelme durumundaki bazı kelimelere getirilerek birleşik fiil yapar. İhtiyaç anlatan deyimler kurmaya yarayan bir fiil. Etkisini herhangi bir biçimde göstermek. Mal olmak. Belli bir süre dolmak. Biriyle birlikte gitmek. Uymak. Getirmek. Bir yerden alınıp bir yere ulaştırılmak. Varlığını sürdürmek, yaşamak, intikal etmek. Başlamak, ortaya çıkmak. Kök veya gövdeleri sonuna -a (-e) eki almış fiillere gelerek süreklilik bildiren birleşik fiiller oluşturur. Türemek. Belli bir zamana ulaşmak. Görünmek, sanılmak. Düşmek, rast gelmek. Çıkmak, yönelmek. -mez, -mezlik ile birlikte yapmacık anlatan deyimler yapar. Daha önce üzerinde durulmuş olan bir konuya yeniden dönmek. Uygun düşmek. Kendine yapılmış olan herhangi bir davranış veya durumu iyi karşılamak. Olmak, -e uğramak. Sonuç çıkmak.

 

Devlet : Toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlık. Bu tüzel varlığın yönetim organları. Mutluluk. Büyüklük, mevki. Talih.

Diğer dillerde Kamput ağı anlamı nedir?

İngilizce'de Kamput ağı ne demek ? : framed net