Taşkesiği nedir, Taşkesiği ne demek

Taşkesiği; Yerleşim Merkezi olarak kullanılan bir kelimedir.

Gezilecek Görülecek bir yer olarak anlamı:

Antalya şehrinde, Korkuteli belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.

Antalya kenti, Manavgat ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.

Balıkesir şehri, Dursunbey ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.

Balıkesir şehrinde, Kireç nahiyesine bağlı bir yer.

Balıkesir kenti, Şamlı bucağına bağlı bir bölge.

Taşkesiği anlamı, tanımı

Korkuteli : Antalya iline bağlı ilçelerden biri

Balıkesir : Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Dursunbey : Balıkesir iline bağlı ilçelerden biri.

Belediye : İl, ilçe, kasaba, belde vb. yerleşim merkezlerinde temizlik, aydınlatma, su, toplu taşıma ve esnafın denetimi gibi kamu hizmetlerine bakan, başkanı ve üyeleri halk tarafından seçilen, tüzel kişiliği olan örgüt, şehremaneti. Bu örgütün bulunduğu bina.

Manavgat : Antalya iline bağlı ilçelerden biri.

Yerleşim : Yerleşme, iskân.

Antalya : Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Nahiye : Bucak. Bölge.

Dursun : “Çok yaşasın, uzun ömürlü olsun” anlamında kullanılan bir isim”.

Merkez : Bir bölgenin veya kuruluşun yönetim yeri. Biçim, tarz. Bir işin öğretildiği yer. Bir kapalı eğrinin veya bazı çokgenlerde köşegenlerin kesişme noktası. Bir dairenin veya bir küre yüzeyinin her noktasından aynı uzaklıkta bulunan iç nokta, özek. Belirli bir yerin ortası. Polis karakolu. Bir işin yoğun olarak yapıldığı yer.

 

Korkut : Muş iline bağlı ilçelerden biri.

Beledi : Şehirle ilgili. Pamuklu, kalın bir tür kumaş. Yerleşik.

Kireç : Mermer, tebeşir, kireç taşı, alçı taşı gibi birçok taşın özünü oluşturan kalsiyum oksit, (CaO). Kalsiyum hidroksit, Ca(OH).

Bağlı : Bir bağ ile tutturulmuş olan. Gerçekleşmesi bir şartı gerektiren, vabeste. Kapatılmış olan, kapalı. Halk inanışına göre, büyü etkisiyle cinsel güçten yoksun edilmiş (erkek). Bir kimseye, bir düşünceye, bir hatıraya saygı, aşk vb. duygularla bağlanan, sadık, tutkun. Bir kuruluşun yetkisi altında bulunan. Sınırlanmış, sınırlı.

Balık : Omurgalılardan, suda yaşayan, solungaçla nefes alan ve yumurtadan üreyen hayvanların genel adı. Zodyak üzerinde Kova ile Koç arasında yer alan takımyıldızın adı.

Bölge : Sınırları idari, ekonomik birliğe, toprak, iklim ve bitki özelliklerinin benzerliğine veya üzerinde yaşayan insanların aynı soydan gelmiş olmalarına göre belirlenen toprak parçası, mıntıka. Vücut yüzeyinde sınırları belli herhangi bir bölüm, nahiye.

Manav : Meyve ve sebze satan yer. Yerli halk. Balkanlardan göç etmiş, genel olarak Marmara bölgesinde yaşayan bir topluluk. Meyve ve sebze satan kimse.

Şamlı : Alevi. Balıkesir kenti, Şamlı bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi.

Korku : Bir tehlike veya tehlike düşüncesi karşısında duyulan kaygı, üzüntü. Kötülük gelme ihtimali, tehlike, muhatara. Gerçek veya beklenen bir tehlike ile yoğun bir acı karşısında uyanan ve coşku, beniz sararması, ağız kuruması, kalp, solunum hızlanması vb. belirtileri olan veya daha karmaşık fizyolojik değişmelerle kendini gösteren duygu.

 

Merk : Evlek. Yara ya da çıban yangısı. Bir kabın, borunun içindeki tortu, pas. Tarla içindeki her bir bölüm (Erzincan Merkez).

Diğer dillerde Taşkazıma sanatı anlamı nedir?

İngilizce'de Taşkazıma sanatı ne demek ? : glyptic