Örcünlü nedir, Örcünlü ne demek

Örcünlü; Yerleşim Merkezi olarak kullanılan bir sözcüktür.

Gezilecek Görülecek bir yer olarak anlamı:

İstanbul ili, Çatalca ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.

Şanlıurfa şehri, Payamlı bucağına bağlı bir yerleşim yeri.

Örcünlü anlamı, kısaca tanımı

Örcün : Adana şehri, Çatalan nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Kocaeli ilinde, Değirmendere nahiyesine bağlı bir bölge

Yerleşim yeri : Bir toplumsal kümenin ya da daha kalabalık bir nüfus topluluğunun, yaşamak ve ekonomik etkinliklerini sürdürebilmek amacıyla seçip yerleştikleri kent, kasaba, köy ya da daha küçük bir yer.

Şanlıurfa : Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

İstanbul : Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Yerleşim : Yerleşme, iskân.

Payamlı : Adıyaman kenti, merkez ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Elâzığ şehrinde, Kovancılar ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer. İzmir ili, Güzelbahçe ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Siirt şehri, Eruh ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Şanlıurfa ilinde, Payamlı nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.

Çatalca : İstanbul iline bağlı ilçelerden biri.

Merkez : Bir bölgenin veya kuruluşun yönetim yeri. Biçim, tarz. Bir işin öğretildiği yer. Bir kapalı eğrinin veya bazı çokgenlerde köşegenlerin kesişme noktası. Bir dairenin veya bir küre yüzeyinin her noktasından aynı uzaklıkta bulunan iç nokta, özek. Belirli bir yerin ortası. Polis karakolu. Bir işin yoğun olarak yapıldığı yer.

 

Nahiye : Bucak. Bölge.

Birim : Bir kümenin her elemanı. Dilin, oluşturduğu yapı içinde, belli bir düzlemde yer alan öbür ögelerle kurduğu bağıntılarla tanımlanan ayrı nitelikli öge, ünite. Herhangi bir kuruluştaki alt bölümlerden her biri. Bir çokluğu oluşturan varlıkların her biri, ünite. Bir niceliği ölçmek için kendi cinsinden örnek seçilen değişmez parça, vahit.

Şanlı : Tanınmış, ünlü. Yüce, ulu, büyük. 1.Onurlu, ünlü. 2.Ahlaksız kadın. Ünlü, tanınmış kimse. Diyarbakır şehrinde, Silvan ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Mardin kenti, Mazıdağı belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Şanlıurfa şehri, Akçakale belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge.

Payam : Badem. Topraktan çıkartılan içi sarı, tatlı bir kök. Çağla. Bademin bir çeşidi. [Bakınız: badem].

Bağlı : Bir bağ ile tutturulmuş olan. Gerçekleşmesi bir şartı gerektiren, vabeste. Kapatılmış olan, kapalı. Halk inanışına göre, büyü etkisiyle cinsel güçten yoksun edilmiş (erkek). Bir kimseye, bir düşünceye, bir hatıraya saygı, aşk vb. duygularla bağlanan, sadık, tutkun. Bir kuruluşun yetkisi altında bulunan. Sınırlanmış, sınırlı.

Çatal : İki veya daha çok kola ayrılan değnek. Dirgen. Bir tür olta iğnesi. Ucu kollara ayrılmış. İki anlamlı, iki türlü anlaşılabilir. Dallı olan şeylerin her kolu. Yemek yerken kullanılan iki, üç veya dört uzun dişli çoğunlukla metal araç. İki taraflı. Yol, ağaç gibi kollara ayrılan şeylerin ayrılma yeri.

 

Biri : Bir tanesi. Bilinmeyen bir kimse.

Yeri : Yürü. Utanmaz: Yêriliğin cezasını çekti.

Merk : Evlek. Yara ya da çıban yangısı. Bir kabın, borunun içindeki tortu, pas. Tarla içindeki her bir bölüm (Erzincan Merkez).

Buca : İzmir iline bağlı ilçelerden biri.

Paya : Kendini beğenme, çalım : Kendi kendine ne payalanıyorsun?. Badem. Seksek oyunu.

İlçe : Yönetim bakımından yurt bölümlemesinde ilden sonra gelen bölüm, kaymakamlık, kaza.

Diğer dillerde Öpücü tahtakuruları anlamı nedir?

İngilizce'de Öpücü tahtakuruları ne demek ? : kissing bugs