Bir çenekliler nedir, Bir çenekliler ne demek

Bir çenekliler; bir bitki bilimi terimidir.

  • Oğulcuğu bir çenekten oluşmuş, kapalı tohumlulardan bir bitki sınıfı

Bir çenekliler hakkında bilgiler

[Bakınız: tek çenekliler]

Bir çenekliler anlamı, kısaca tanımı:

Çenekli : Çeneği olan.

Çenek : Kuşların gagasını oluşturan alt ve üst bölümlerden her biri. Tohumda embriyoyu kaplayan etli bölüm. Böceklerde ağzın iki yanında bulunan parçalayıcı sert organ.

Çene : Mengene, kerpeten vb. araçların eşyayı sıkıştıran karşılıklı iki parçasından her biri. Canlılarda baş bölümünde yer alan, kemik veya kıkırdak ile desteklenen, altlı üstlü dişleri taşıyan ve ağzın kapanıp açılmasını sağlayan kasları üzerinde barındıran iki parçaya verilen ad. Baş bodoslamasının omurga ile birleştiği yer, çarık. Çok konuşma huyu, gevezelik. Köşe.

Oğul : Bazı kelimelerin anlamını pekiştirmek için kullanılan bir söz. Bir ana arıyla birlikte kovandan ayrılan, yeni yetişmiş arı topluluğu. Erkek evlat. Yaşlı kimselerin genç erkeklere söylediği bir seslenme sözü.

Kapalı : Geçilmez durumda olan. Dış çevreyle ilişki içerisinde olmayan. Kapanmış olan, açılmamış, açık karşıtı. Çalışma süresi sona ermiş (iş yeri). Başı örtülü (kadın). Açık olmayan (giyecek). Açık ve kesin söz kullanmadan söylenen, müphem. Bulutlu, karanlık (hava). İçe dönük yaradılışta olan. Gizli, saklı.

 

Tohumlu : Tohumla üreyen. Tohumu olan.

Bitki : Bulunduğu yere kök vb. organlarıyla tutunan, çoğunlukla fotosentez sonucu yaşam için gerekli bileşenleri oluşturan, birçoğu spor veya tohum aracılığıyla döl vererek çoğalan bir veya çok yıllık, otsu, odunsu canlıların genel adı, nebat.

Sınıf : Belli ortak belirtileri olan tek tek nesneler öbeği. Takımlardan oluşan birlik, dalların alt bölümü. Öğrencilerin yıllık öğrenime göre ayrıldıkları bölümlerden her biri. Çeşitli amaçlarla oluşmuş kümeler. Derslik. Bir toplumda, aynı görevi yapan, aynı yararı sağlayan, aynı şartlarda yaşayan büyük insan grubu, klas. Önemlerine, niteliklerine göre kişi veya nesnelerin yerleştirildiği kategorilerden her biri.