Tokuşlar nedir, Tokuşlar ne demek

Tokuşlar; Yerleşim Merkezi olarak kullanılan bir sözcüktür.

Gezilecek Görülecek bir yer olarak anlamı:

Afyon şehri, Sincanlı ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri.

Düzce ili, merkez belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.

Sinop kenti, Gerze belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi.

Tokuşlar tanımı, anlamı

Toku : Kirli giysileri yıkamaya yarayan tahta tokmak. Çapı beş cm. kadar olan demir halkalara verilen ad. (Gazelyapı Kütahya). Tokmak, değnek

Tokuş : Kirli giysileri yıkamaya yarayan tahta tokmak. Çamaşır tokmağı, tokaç. Tokaç. Savaş. Bursa ilinde, İnegöl ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Sivas ili, merkez belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yer.

Yerleşim yeri : Bir toplumsal kümenin ya da daha kalabalık bir nüfus topluluğunun, yaşamak ve ekonomik etkinliklerini sürdürebilmek amacıyla seçip yerleştikleri kent, kasaba, köy ya da daha küçük bir yer.

Yerleşim : Yerleşme, iskân.

Belediye : İl, ilçe, kasaba, belde vb. yerleşim merkezlerinde temizlik, aydınlatma, su, toplu taşıma ve esnafın denetimi gibi kamu hizmetlerine bakan, başkanı ve üyeleri halk tarafından seçilen, tüzel kişiliği olan örgüt, şehremaneti. Bu örgütün bulunduğu bina.

 

Sincan : Ankara iline bağlı ilçelerden biri. Gülgillerden, Doğu Anadolu Bölgesinde yetişen, kırmızı veya kan kırmızısı renkte çiçekleri olan çok yıllık kokulu bir bitki. Uygur Özerk Bölgesinin Çince'deki adı. Ağrı ili, Tutak ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yer. Çorum şehrinde, Alaca ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Hatay şehri, Yakacık nahiyesine bağlı bir bölge. Sivas şehri, Sincan nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.

Nahiye : Bucak. Bölge.

Merkez : Bir bölgenin veya kuruluşun yönetim yeri. Biçim, tarz. Bir işin öğretildiği yer. Bir kapalı eğrinin veya bazı çokgenlerde köşegenlerin kesişme noktası. Bir dairenin veya bir küre yüzeyinin her noktasından aynı uzaklıkta bulunan iç nokta, özek. Belirli bir yerin ortası. Polis karakolu. Bir işin yoğun olarak yapıldığı yer.

Beledi : Şehirle ilgili. Pamuklu, kalın bir tür kumaş. Yerleşik.

Düzce : Oldukça düz. Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Bağlı : Bir bağ ile tutturulmuş olan. Gerçekleşmesi bir şartı gerektiren, vabeste. Kapatılmış olan, kapalı. Halk inanışına göre, büyü etkisiyle cinsel güçten yoksun edilmiş (erkek). Bir kimseye, bir düşünceye, bir hatıraya saygı, aşk vb. duygularla bağlanan, sadık, tutkun. Bir kuruluşun yetkisi altında bulunan. Sınırlanmış, sınırlı.

Bölge : Sınırları idari, ekonomik birliğe, toprak, iklim ve bitki özelliklerinin benzerliğine veya üzerinde yaşayan insanların aynı soydan gelmiş olmalarına göre belirlenen toprak parçası, mıntıka. Vücut yüzeyinde sınırları belli herhangi bir bölüm, nahiye.

Sinop : Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

 

Afyon : Olgunlaşmamış haşhaş kapsüllerine yapılmış olan çiziklerden sızan, güçlü bir zehir olmakla birlikte içinde morfin, kodein vb. uyuşturucular bulunan madde.

Gerze : Sinop iline bağlı ilçelerden biri.

İlçe : Yönetim bakımından yurt bölümlemesinde ilden sonra gelen bölüm, kaymakamlık, kaza.

Merk : Evlek. Yara ya da çıban yangısı. Bir kabın, borunun içindeki tortu, pas. Tarla içindeki her bir bölüm (Erzincan Merkez).

Bele : Yüzü beyaz koyun. İki kardeş çocukları, kuzen. Teyze, hala. Böyle. Belâ. Kundak, çocuk bezi. Böyle, bk. böle. Teyze çocuğu, karşılığı böle. Böyle, bk. böle, böyle. Böyle, şu şekilde.

Yeri : Yürü. Utanmaz: Yêriliğin cezasını çekti.

Kent : Şehir. Site.

Diğer dillerde Toksoplazmozis anlamı nedir?

İngilizce'de Toksoplazmozis ne demek ? : toxoplasmosis