Ahat nedir, Ahat ne demek

Ahat; Yerleşim Merkezi olarak kullanılan bir sözcüktür.

Yerel Türkçe'deki anlamı:

Kendi kendine verilen söz, ahit ; Kızımı vermede ahatımı yerine getirdim.

Gezilecek Görülecek bir yer olarak anlamı:

Kastamonu şehrinde, Azdavay belediyesi, merkez bucağına bağlı bir bölge.

Uşak ili, Banaz ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

Ahat hakkında bilgiler

Ahat, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür. Köy sınırları içerisinde yer alan Asar mevkisinde Roma dönemindeki adı Akmonya olan antik yerleşim bulunmaktadır. 16. ve 17. yüzyıl Osmanlı kayıtlarında yerleşimden bahsedilmemektedir. 1834, 1836 ve 1838 yılı Tevzi Defterlerinde "Ahad" adıyla anılan yerleşim, Banaz nahiyesine bağlı büyük bir köy olarak bahsedilmektedir. 1898-1899 ile 1907-1908 yıllarında köyde 100 hane bulunmaktaydı. Uşak iline 41 km, Banaz ilçesine 10 km uzaklıktadır.

Ahat anlamı, kısaca tanımı

Ahatlar : Ankara şehri, Çamlıdere ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Aydın şehri, Köşk belediyesi, merkez bucağına bağlı bir bölge. Bartın ili, Amasra ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yer. Kastamonu kenti, İğdir nahiyesine bağlı bir bölge. Manisa kenti, Demirci belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge

 

Ahatlı : Antalya kenti, Akçay bucağına bağlı bir bölge. Antalya ili, Kaş belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Kocaeli ilinde, Mollafeneri nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Zonguldak ilinde, Alaplı ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir bölge. Zonguldak şehri, Çaycuma ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer.

Kendi kendine : Kimseye danışmaksızın. Kendiliğinden. Başkasının yardımı ve ortaklığı olmadan. Yalnız başına. Kendisine. Kimseyle ilgisi, ilişkisi olmadan.

Kastamonu : Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Belediye : İl, ilçe, kasaba, belde vb. yerleşim merkezlerinde temizlik, aydınlatma, su, toplu taşıma ve esnafın denetimi gibi kamu hizmetlerine bakan, başkanı ve üyeleri halk tarafından seçilen, tüzel kişiliği olan örgüt, şehremaneti. Bu örgütün bulunduğu bina.

Yerleşim : Yerleşme, iskân.

Bulunmak : Bulma işine konu olmak. Bir yerde olmak. Herhangi bir durumda olmak.

Uzaklık : Uzak olma durumu, ıraklık. İki nokta arasındaki uzay ölçümü, mesafe.

Osmanlı : XIII. yüzyılda Osman Gazi tarafından Anadolu'da kurulan ve Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra dağılan büyük Türk imparatorluğunun uyrukları. Düşündüğünü çekinmeden, açıkça söyleyen, bulunduğu toplulukta yetki sahibi olan.

Bulunma : Bulunmak işi.

Azdavay : Kastamonu iline bağlı ilçelerden biri.

Yerine : Bir şeyin veya bir kimsenin yerini almak üzere. Başkasının adına. Alegori.

Merkez : Bir bölgenin veya kuruluşun yönetim yeri. Biçim, tarz. Bir işin öğretildiği yer. Bir kapalı eğrinin veya bazı çokgenlerde köşegenlerin kesişme noktası. Bir dairenin veya bir küre yüzeyinin her noktasından aynı uzaklıkta bulunan iç nokta, özek. Belirli bir yerin ortası. Polis karakolu. Bir işin yoğun olarak yapıldığı yer.

 

Nahiye : Bucak. Bölge.

Beledi : Şehirle ilgili. Pamuklu, kalın bir tür kumaş. Yerleşik.

Yüzyıl : Yüzyıllık süre, asır. İçinde yaşanılan zaman. Milat başlangıç alınarak 1-100, 101-200, 201-300 vb. olarak sayılan yüzyıllık dönem.

Köydür : Uzun floş eteklik.

Defter : Genellikle hafif bir kapak içerisinde, yazı yazmak için bir araya tutturulmuş kâğıt yaprakları. Vergi, gelir ve nüfus bilgilerinin kayıtlarının tutulduğu resmî belge.

Kayıt : Bir yere mal ederek deftere geçirme. Pencere çerçevesi. Bir yazının, bir hesabın tarih, numara vb.nin veya kopyasının bir yerde yazılı bulunması. Araç, eşya. Sesi veya görüntüyü manyetik bant üzerine geçirme işlemi. Önem verme. Yiyecek. Sınırlama, davranışlarını çerçeveleme. Resmî belge. Şart.

Kendi : İyelik ekleri alarak kişilerin öz varlığını anlatmaya yarayan dönüşlülük zamiri, zat. Kişinin özel olarak vurgulandığını anlatan bir söz. "Kendisi, kendileri" biçiminde bazen saygı duygusuyla veya söz konusu olanları amaçlayarak "o" ve "onlar" yerine kullanılan bir söz. Yaptığı, giriştiği bir işte başkalarının herhangi bir etkisi bulunmadığını belirten bir söz.

Diğer dillerde Ağırlıklı ortalama anlamı nedir?

İngilizce'de Ağırlıklı ortalama ne demek ? : weighted mean, weighted average