Kırtasiye nedir, Kırtasiye ne demek

Kırtasiye; kökeni arapça dilinden gelmektedir.

  • Defter, kâğıt, kalem, mürekkep vb. yazı araç ve gereçlerinin bütünü.
  • Kâğıtla yapılmış olan işlemler

Kırtasiye hakkında bilgiler

Kırtasiye; defter, kâğıt, kalem, mürekkep vb. yazı ve hobi araç ve gereçlerinin bütünü. Arapça kökenli olan kırtasiye sözcüğü, kâğıtla yapılmış olan işlemler anlamında da kullanılmaktadır. Türkçede kırtasiye dükkanı kavramı zamanla sadece kırtasiye olarak kullanılmaya başlanmıştır. Kırtasiyecilik mesleği oldukça geniş bir alanı kapsar. Bu kapsam içinde, ofis mobilyaları, daktilo, zımba, makas gibi kalıcı ürünlerin yanı sıra, kağıt, zımba teli, yapıştırıcı vb. sarf malzemeleri de bulunur.

Kırtasiye dükkânları genellikle okul ya da işyerleri yakınında bulunmaktadır. Türkiye'de resmi kurumların kırtasiye gereksinimleri, büyük ölçüde Devlet Malzeme Ofisi tarafından karşılanır.

Kırtasiye ile ilgili Cümleler

  • Biz toptan kırtasiye satın alırız.
  • Bunlar onun kırtasiyesi.
  • Bay Tanaka küçük bir kırtasiye dükkanı çalıştırarak geçimini yapıyor.
  • Kırtasiye dükkanından bazı kırtasiye malzemeleri aldı.
  • Ali kırtasiyecilik yaparak masasında oturdu.

Kırtasiye anlamı, kısaca tanımı:

Defter : Genellikle hafif bir kapak içerisinde, yazı yazmak için bir araya tutturulmuş kâğıt yaprakları. Vergi, gelir ve nüfus bilgilerinin kayıtlarının tutulduğu resmî belge.

 

Kalem : Bazı deyimlerde yazı. Yazar. Çeşit, tür. Yazma, çizme vb. işlerde kullanılan çeşitli biçimlerde araç. Yontma işlerinde kullanılan ucu sivri veya keskin araç. Resmî kuruluşlarda yazı işlerinin görüldüğü yer.

Mürekkep : Birleşmiş, birleşik. -den oluşmuş. Yazı yazmak, desen çizmek veya basmak için kullanılan, türlü renklerde sıvı madde.

Araç : Taşıt. Kastamonu iline bağlı ilçelerden biri. Bir iş yapmakta veya sonuçlandırmakta gücünden yararlanılan nesne. Kişiler veya nesneler arasında bağlantı sağlayan şey, vasıta.

Gereç : Belirli bir işi yapmak için kullanılması gereken maddeler, malzeme, materyal.

İşlem : Madde üzerinde her türlü değişim yapma işi, muamele. Bir amaca ulaşmak için tutulan yol, prosedür. Bir işi sonuçlandırmak için yapılmış olan iş veya uygulamaların hepsi, muamele, muamelat. Ham veya ara malları ve maddeleri fiziksel, kimyasal değişikliklerle daha uygun, kullanılır duruma getirme, muamele. Nakit veya menkul değerleri kullanarak alım satım, takas, borçlanma vb. piyasa hareketi. Sayıları karşı karşıya getirip belirli birtakım kurallara uygun olarak birbiri üzerine etkilendirme yöntemi.

Kırtasiyeci : Bürokrat. Kırtasiye satan kimse.

Kırtasiyecilik : Kırtasiyecinin yaptığı iş. Bürokrasi.

Hobi : Uğraşı.

Arapça : Sami dilleri ailesine giren ve Arap ülkelerinde kullanılan dil, Arabi. Bu dille yazılmış olan.

Köken : Tulumbacı hortumlarının uç kısmındaki sarı maden sap. Bir malın üretildiği veya yapıldığı, alındığı, getirildiği yer, menşe, orijin. Soy, asıl. Kavun, karpuz, kabak vb. bitkilerin toprak üstünde yayılan dalları. Bir şeyin çıktığı, dayandığı temel, biçim, neden veya yer, menşe.

 

Sözcü : Bir kurul, bir topluluk veya kişi adına söz söyleme, onun düşünce ve davranışlarını savunma yetkisi olan kimse.

Kullanılmak : Kullanma işine konu olmak.

Türkçe : Genel Türk dili. Türkiye Türkçesi.

Kavram : Tutam, avuç dolusu. Nesnelerin veya olayların ortak özelliklerini kapsayan ve bir ortak ad altında toplayan genel tasarım, mefhum, konsept, nosyon. Karın zarı, periton. Bir nesnenin veya düşüncenin zihindeki soyut ve genel tasarımı, mefhum, fehva, konsept, nosyon.

Diğer dillerde Kırtasiye anlamı nedir?

İngilizce'de Kırtasiye ne demek? : n. stationery, paper work, red tape

Fransızca'da Kırtasiye : papeterie [la]

Almanca'da Kırtasiye : n. Schreibbedarf, Schreibwaren

Rusça'da Kırtasiye : adj. писчебумажный