Işıklama planı nedir, Işıklama planı ne demek

Işıklama planı; Gösteri alanında kullanılan bir sözcüktür.

Teknik terim anlamı:

Bir oyunun ışıklamasını saptamak için hazırlanan plan. Bu planda, aydınlatma alanları, ışıldakların ve dizi ışıkların yerleri, aygıtlara o uygulama için verilen kod sayıları yer alır.

Işıklama planı anlamı, tanımı

Işık : Cisimleri görmeyi, renkleri ayırt etmeyi sağlayan fiziksel enerji, erke, ziya, nur, şavk. Yüksek derecede ısıtılan cisimlerin veya çeşitli enerji biçimleriyle uyarılan cisimlerin gaz ışı yaydığı gözle görülen ışıma. Aydınlanmak için kullanılan elektrik. Bir yeri aydınlatmaya yarayan araç. Mutluluk, sevinç veya zekâdan doğan, özellikle yüzde ve gözlerde beliren parıltı. Yol gösteren, aydınlatan kimse, düşünce, eser vb

Işıklama : Çevirim sırasında, aydınlatılmış olan konunun görüntüsünün duyar kat üzerine belirli bir süre düşerek etkilemesi.

Plan : Bir işin, bir eserin gerçekleştirilmesi için uyulması tasarlanan düzen. Bir şehrin, bir yapının, bir makinenin çeşitli bölümlerini gösteren çizim. Düşünce, niyet, maksat, tasavvur. Çekim.

Dizi ışıklar : Geniş bir alanı aydınlatan genel ışıklama dizgesi içinde kullanılan birbiri yanma konulmuş dizi ışıtaçlar. Çoğu kez, oluk biçiminde bir kutunun içine yan yana yerleştirilmiş 4 ile 150 vatlık ışıtaçların tümü.

 

Aydınlatma : Aydınlatmak işi, ışıklandırma. Sahnelerin ışıklandırılması işi.

Saptamak : Bir şeyi belirgin kılmak, tespit etmek. Bir şeyi sağlam bir biçimde yerleştirmek, oynamaz duruma getirmek, tespit etmek.

Uygulama : Uygulamak işi, tatbikat, tatbik, pratik. Yürütüm. Bir sanat ve bilim dalının ilkelerini düşünce alanından uygulama alanına geçirip gerçekleştirme işi, kılgı, tatbik, ameliye, pratik. Kuramsal bir bilgiyi, ilkeyi, düşünceyi herhangi bir alanda hayata tatbik etme, tatbik.

Işıldak : Karanlıkta bir hedefi aydınlatmak için kullanılan dar, uzun bir ışın demeti çıkaran ışık kaynağı, projektör. Parlayan, ışıltılı.

Işıklar : Afyon şehri, merkez belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Aydın şehri, Karacasu ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Aydın kenti, Nazilli belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Balıkesir şehri, Bigadiç ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Balıkesir şehri, Darıca nahiyesine bağlı bir yer. Balıkesir şehri, Dursunbey ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Balıkesir ili, Kireç nahiyesine bağlı bir bölge. Balıkesir kenti, merkez ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Balıkesir kenti, Sındırgı belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Bolu ili, merkez belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Burdur şehrinde, Yeşilova belediyesi, merkez bucağına bağlı bir bölge. Bursa şehri, Çaltılıbük nahiyesine bağlı bir bölge. Çanakkale ilinde, merkez belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Diyarbakır ilinde, Bismil belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Elâzığ ili, Aydınlar bucağına bağlı bir bölge. Erzurum ilinde, Tekman ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Hakkâri ilinde, Bağışlı nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. İçel ili, Mut belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. İstanbul şehri, Kemerburgaz bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. İzmir ilinde, Kınık ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. İzmir şehri, Tire belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Kayseri şehri, Toklar bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Kırıkkale ilinde, Balışeyh ilçesi, merkez bucağına bağlı bir bölge. Konya ilinde, Bozkır belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Konya ili, Gölören bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Kütahya şehrinde, Altıntaş ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Kütahya şehrinde, Gediz belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Manisa şehrinde, Alaşehir ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Manisa şehri, Gelembe nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. Mardin şehrinde, Kızıltepe ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Sakarya şehrinde, merkez ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Şanlıurfa ili, Ceylânpınar ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Tekirdağ kenti, Barbaros bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Tokat şehri, Bereketli nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Trabzon ili, Akçaabat belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yer.

 

Sayılar : Varlıkların miktarını, tane olarak hesabını bildiren kelimeler. Sayılar soyut sayıları bildirdiklerinde ve ad görevi yüklendiklerinde bağımsız olarak kullanılırlar: Kırk beş dokuza bölünür. İki kere iki dörttür. Üçe dördü eklersen yedi olur. Kalemlerden ikişer tane sana, ikişer tane kardeşine aldım. Birinci grup gitsin, ikinci grup gelsin. Üçler, yediler, kırklar ve benzerleri Sayı türleri, nesnelerin sayılış sırasını, parçalarını bildirme, bölük bölük gösterme gibi anlam inceliklerine sahiptirler: beşinci sınıf, ikişer kalem, iki-üç saat vb. Sayı ile gösterilen değerler. Üremin sayışımında gün toplamı üremi sayışılacak para (belgit tutarı) ile yargılanarak bulunan sayı. Oyuncular arasındaki sayı durumu.

Aydınla : Aydınlık.

Saptama : Saptamak işi, tespit. Gümüş bromür kalıntılarını eritmek için filmin kimyasal bir eriyikten geçirilmesi.

Saptam : Bir olay, işlem ya da bileşimin, değişken ve etkenlerinin nicelik ve niteliklerini belirleme.

Aygıt : Birçok parçadan yapılmış alet, cihaz. Vücutta belirli bir görevi yerine getiren organ grubu. Birkaç aletin uygun bir biçimde eklenmesinden oluşturulan ve bazı belli deneylerin yapılmasına yarayan takım.

Hazır : Bir iş yapmak için gereken her şeyi tamamlamış olan, anık, amade, müheyya. Belli bir işe yarayacak, kullanılacak bir duruma getirilmiş. Fırsattan yararlanarak. Bir işi yapmak için gereken her şey tamamlanmış olarak. Belirli bir biçimde yapılmış olarak satılan, alıcı bekleyen, ısmarlama karşıtı.

Sayıl : Deniz kıyısı. Ermiş, bilen, vâkıf. Dilenci. Yöney ve gereyler gibi, birkaç bileşkenli ya da öğeli olmayıp tek bir sayı ile belirlenen nicelik. Yalnızca büyüklüğü ile belirlenen, doğrultu özelliği olmayan (nicelik). Bir oyutun (çoğunlukla da R ya da C oyutunun) öğelerinden biri. Bir ölçek aracılığıyla ölçüye vurulan nesne ya da özelliklerin bir sayı dizgesinin birimlerine göre aldığı değer. “Saygı gör, sözün dinlensin değerin artsın anlamında kullanılan bir isim”.

Aydın : Işık alan, ışıklı, aydınlık. Kültürlü, okumuş, görgülü, ileri düşünceli (kimse), münevver, entelektüel. Kolayca anlaşılacak kadar açık, vazıh (söz veya yazı). Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Aygı : Adı bilinmiyen ya da ad yerine kadına, kıza sesleniş. Eşya.

Diğer dillerde Işıklama planı anlamı nedir?

İngilizce'de Işıklama planı ne demek ? : lighting plot