Çamlıkaya nedir, Çamlıkaya ne demek

Çamlıkaya; Yerleşim Merkezi olarak kullanılan bir kelimedir.

Gezilecek Görülecek bir yer olarak anlamı:

Erzurum şehrinde, Çamlıkaya nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi.

Tokat ili, Reşadiye ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge.

Çamlıkaya tanımı, anlamı

Çamlı : Afyon şehrinde, Dinar ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Artvin şehrinde, Hopa ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi. Balıkesir şehri, Manyas ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Düzce ili, Yığılca belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Giresun kenti, Dereli ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Gümüşhane kenti, merkez ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. İçel ili, Elvanlı nahiyesine bağlı bir bölge. İzmir ilinde, Güzelbahçe ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yer. Konya şehrinde, Reis bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Muğla ili, Marmaris ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Ordu ili, Korgan ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Trabzon ili, Tonya ilçesinde, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi

Çamlık : Çam ağaçları çok olan yer. Çam korusu. Bartın şehrinde, merkez ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim birimi. Bolu şehrinde, Yeniçağa belediyesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. Burdur şehri, Bucak belediyesi, merkez bucağına bağlı bir bölge. Bursa şehri, Zeytinbağı bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Giresun şehri, merkez ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim yeri. İzmir ilinde, Beydağ ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim yeri. İzmir şehri, Selçuk ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Konya şehri, Gencek nahiyesine bağlı bir bölge. Kütahya ilinde, Simav ilçesinde, merkez nahiyesine bağlı bir yer. Muğla kenti, Karova bucağına bağlı bir bölge. Sakarya şehrinde, Geyve ilçesi, merkez nahiyesine bağlı bir bölge. Sivas ili, Gedikbaşı bucağına bağlı bir yerleşim bölgesi. Tokat şehri, Gökdere nahiyesine bağlı bir yer. Trabzon ilinde, Vakfıkebir belediyesi, merkez nahiyesine bağlı bir yerleşim bölgesi. Zonguldak ili, Saltukova bucağına bağlı bir yer.

 

Kaya : Büyük ve sert taş kütlesi. Kayaç.

Reşadiye : Tokat iline bağlı ilçelerden biri.

Yerleşim : Yerleşme, iskân.

Erzurum : Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerinden biri.

Merkez : Bir bölgenin veya kuruluşun yönetim yeri. Biçim, tarz. Bir işin öğretildiği yer. Bir kapalı eğrinin veya bazı çokgenlerde köşegenlerin kesişme noktası. Bir dairenin veya bir küre yüzeyinin her noktasından aynı uzaklıkta bulunan iç nokta, özek. Belirli bir yerin ortası. Polis karakolu. Bir işin yoğun olarak yapıldığı yer.

Nahiye : Bucak. Bölge.

Birim : Bir kümenin her elemanı. Dilin, oluşturduğu yapı içinde, belli bir düzlemde yer alan öbür ögelerle kurduğu bağıntılarla tanımlanan ayrı nitelikli öge, ünite. Herhangi bir kuruluştaki alt bölümlerden her biri. Bir çokluğu oluşturan varlıkların her biri, ünite. Bir niceliği ölçmek için kendi cinsinden örnek seçilen değişmez parça, vahit.

 

Tokat : İnsana el içi ile vuruş. Tarla, bahçe ya da mandıra kapısı. Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan illerinden biri. Hayvan ağılı.

Bağlı : Bir bağ ile tutturulmuş olan. Gerçekleşmesi bir şartı gerektiren, vabeste. Kapatılmış olan, kapalı. Halk inanışına göre, büyü etkisiyle cinsel güçten yoksun edilmiş (erkek). Bir kimseye, bir düşünceye, bir hatıraya saygı, aşk vb. duygularla bağlanan, sadık, tutkun. Bir kuruluşun yetkisi altında bulunan. Sınırlanmış, sınırlı.

Bölge : Sınırları idari, ekonomik birliğe, toprak, iklim ve bitki özelliklerinin benzerliğine veya üzerinde yaşayan insanların aynı soydan gelmiş olmalarına göre belirlenen toprak parçası, mıntıka. Vücut yüzeyinde sınırları belli herhangi bir bölüm, nahiye.

Merk : Evlek. Yara ya da çıban yangısı. Bir kabın, borunun içindeki tortu, pas. Tarla içindeki her bir bölüm (Erzincan Merkez).

Biri : Bir tanesi. Bilinmeyen bir kimse.

İlçe : Yönetim bakımından yurt bölümlemesinde ilden sonra gelen bölüm, kaymakamlık, kaza.

Toka : Kemer, kayış, ayakkabı vb.nin iki ucunu birbirine bağlamaya, bunları istenilen genişlikte tutmaya yarayan, türlü biçimlerde tutturmalık. İçki içerken birinin şerefine, sağlığına kadeh tokuşturma. Kadınların saçlarını bir arada tutmaya yarayan, bazen de süs olarak kullanılan araç. El sıkışma.

Bir : Sayıların ilki. Tek. Ortaklaşa olan, birleşik, müşterek. Eş, aynı, bir boyda. Bu sayıyı gösteren 1 ve I rakamlarının adı. Bir kez. Değer, önem bakımlarından birbirinden farksız, birbirine eşit, birbirine benzer. Herhangi bir varlığı belirsiz olarak gösteren (sayı). Beraber. Aynı, benzer. Bu sayı kadar olan. Ancak, yalnız. Sadece.

İli : Ilık. [Bakınız: ılı]. Sıcak pekmez. Gelişigüzel dikiş. Buz tutan gölün donmayan yeri: İlide kuşlar varmış. Zayıf. Hayalet, cin, peri.

Diğer dillerde Çalma hastalığı anlamı nedir?

İngilizce'de Çalma hastalığı ne demek ? : kleptomania